Nå kan folk komme på kontorene igjen. Dette gjør byråene

– Vi starter med litt kardemommelov-tilnærming til dette

Publisert Sist oppdatert

– Vi lar våre ansatte selv stå fritt til å velge hvor de ønsker å jobbe enten det er fra hjemmekontoret, fra hytta eller kontoret. Selv om man kan velge, er det liten tvil om at våre ansatte virkelig gleder seg stort til å kunne jobbe sammen fra kontoret og ikke minst treffe kunder og samarbeidspartnere, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger til KOM24.

Tirsdag klokken 1900 kunngjorde regjeringen at det blant annet ikke lenger var nødvendig med hjemmekontor. En rekke andre lettelser kom samtidig.

Skidag og bålpanne

I Trigger sier Kvam Kristoffersen at alle som ønsker det og som er friske og uten symptomer kan komme tilbake til kontoret nå om de ønsker det.

Noen hundre meter unna, hos TRY merker de pågangen etter folk som tilbake på kontoret.

– Vi er allerede flere på jobb fordi mange ønsker og vil det. Samtidig har veldig mange fått en ny rytme i hverdagen som gjør at de jobber fra hjemmekontor noen hele eller dager. Vi starter med litt kardemommelov-tilnærming til dette, og foreløpig ser det ut som det fungere veldig fint, sier Sindre Beyer i TRY Råd.

Hos Corporate Communications kan man igjen gå på kontoret.

– I CC har vi alltid hatt høy grad av fleksibilitet, og vår policy til vanlig er at «du kan jobbe når og hvor du vil så lenger du er tilgjengelig.» Nå som tiltakene er lettet åpner vi kontoret igjen, og våre folk velger selv hvor de ønsker å jobbe, sier managing partner, Kaia Tetlie.

Hun sier de er en sosial gjeng og har savnet det å kunne bruke tid med hverandre og kunder.

– Vi har vært gode til å utnytte mulighetene underveis i pandemien, og har for eksempel møttes til gåturer i Frognerparken, skidag og bålpanne i Grefsenkollen og kajakkpadling. Da Norge var åpent i høst rakk vi både å holde fysiske frokostmøter på kontoret og en storstilt kundefest. Nå ser vi fram til alle mulighetene vi har til å møtes den neste tiden!, sier hun.

– Gått utover motivasjonen

I Nucleus jubler de over at de endelig kan få komme på kontoret igjen.

– Vi sier «Endelig! – på høy tid!» Er veldig glade for regjeringen tok til fornuft og droppet påbudet om hjemmekontor, sier Axel Revheim.

Han sier at hos dem er det tilbake på kontoret fra og med torsdag.

– Og så praktiserer vi hjemmekontor ved behov, basert på egne vurderinger, forteller han.

Revheim sier at dette har vært en tøff tid, og den siste nedstengningen har føltes tung og tidvis meningsløs.

– Det har gått utover motivasjonen og jobbtrivselen. Onsdag hadde vi en fagsamling med middag på Voksenkollen, og det var veldig godt å kunne treffes, prates og jobbe sammen fysisk, sier han.

Også i Bergen jubler de over å endelig kunne gå på kontoret igjen.

– Det var en glede å ønske de 90 Apriil-medarbeiderne i Bergen, Oslo og Stavanger velkommen tilbake på kontoret! Spesielt for alle de av oss som jobber med kreativitet har det vært et savn å møtes fysisk, sier Magnar Øyhovden, konserndirektør i Media Bergen-gruppen.

Han sier at med godt smittevern og i tett dialog med nærmeste leder legger de nå til rette for at man kan komme tilbake til en mer normal hverdag.

– Vi trives best sammen

– Så vet vi at smitten er høy og vi vil prøve å løse dette på en slik måte at risikoen for at mange blir smitte samtidig blir redusert. Det samme gjelder for de øvrige selskapene i gruppen som på samme måte nå planlegger for en kontrollert tilbakeføring til normalen, sier han.

Nord i landet har Martin Meisterlin i Deadline sluppet de fleste ansatte tilbake på jobb igjen, så lenge de er symptomfrie.

– Siden vi også har filmproduksjon inhouse, har vi måttet følge smittevernlederen for filmproduksjon under hele pandemien, og er sånn sett godt vant med å være ekstra oppmerksomme, sier han.

Med kontorer i både Bodø, Sortland og Harstad jobber de digitalt på tvers fra før av og Meisterlin sier de ikke har kjent så mye på slitasjen som kanskje andre har gjort.

– Heldigvis for oss, så har vi ikke måttet vært på hjemmekontor hele veien. I tillegg er vi ikke flere enn at vi har koordinert oss imellom, slik at vi har kommet oss ut og tatt pauser. Men vi merker så klart at vi trives best sammen og gleder oss til, nok en gang, å komme tilbake til normalen!

Powered by Labrador CMS