– Heldigvis er ikke NMBU som alle andre universitet, sier kreatørene i JCP PRAD.
– Heldigvis er ikke NMBU som alle andre universitet, sier kreatørene i JCP PRAD.

NMBUs markering av navnebytte – fikk eget språk av JCP PRAD: – Så en mulighet til å gjøre noe litt rart

– Visste ikke at vi skulle få en så merkelig idé servert – men vi falt for den, sier Senior Kommunikasjonsrådgiver om «NMBUsk».

Publisert

1. januar 2014 skiftet UMB navn til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet – NMBU, i forbindelse med sammenslåing med Norges veterinærhøgskole.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har tidligere hatt flere forskjellige navn, men nå sju år etter at de byttet navn til NMBU, var det både på tide med en liten feiring og dunke inn navnet én gang for alle.

Oppgaven falt på byrået JCP PRAD som har jobbet med NMBU i flere år.

– Da vi fikk navneoppdraget fra NMBU så vi en mulighet til å gjøre noe litt rart, morsomt og noe et universitet aldri har gjort før. Heldigvis er ikke NMBU som alle andre universitet, sier kreatørene Christian Kruse og Victoria Allan, i en pressemelding.

Løsningen ble et eget NMBU-filmunivers der alle i filmene snakker «NMBUsk» og går i disse dager bredt ut på NMBU sine sosiale medier-kanaler. JCP PRAD har bygget opp en egen filmavdeling i Akersbakken 10, og denne produksjonen ble laget helt in-house med filmfotograf Alexander Herlev bak kamera.

– NMBU, NMBU, NMBU, NMBU, NMBU! Hehe, nei da, vi snakker ikke sånn på NMBU. Da vi spurte JCP PRAD om de kunne lage noe morsomt rundt navnet vårt, visste vi ikke at vi skulle få en så merkelig idé servert – men vi falt for den med en gang. Disse filmene er akkurat det vi trenger for å skape litt oppmerksomhet, forteller Senior Kommunikasjonsrådgiver, Silje Kjenseth-Wynter.

Powered by Labrador CMS