Stortingspolitikere reagerer på at TikTok etablerer seg i Norge.
Stortingspolitikere reagerer på at TikTok etablerer seg i Norge.

TV 2: Stortingspolitikere reagerer på at TikTok etablerer seg i Norge

– Jeg må si jeg er skeptisk til dette.

Publisert

– Vi tenker at det er positivt at det kommer store, nye etableringer, særlig til Innlandet, men vi vil vite at regjeringen har vært inne i saken og gjort grundige vurderinger. Det gjør vi på bakgrunn av at justisministeren tidligere ikke har hatt et veldig reflektert forhold til sikkerhet, legger han til, med tydelig henvisning til justisminister Emilie Enger Mehls bruk av TikTok på tjenestetelefonen, sier Alfred Bjørlo fra Venstre til TV 2.

Onsdag ble det kjent at for å kunne lagre dataene til 150 millioner brukere i Europa lokalt, skal TikTok åpne to nye datasentre – i Irland og i Hamar-regionen.

TV 2 skriver at Stortingets næringskomité visste ikke om TikToks etablering i Norge før selskapet sendte ut pressemeldingen sin tirsdag.

– Jeg må si jeg er skeptisk til dette. Både at vi bruker sårt tiltrengt kraft til dette formålet, mens mange andre gode tiltak står i kø for å få kraft. Den andre grunnen er at dette bør sjekkes sikkerhetsmessig, sier Fremskrittspartiets Sivert Bjørnstad.

TV 2 har kontaktet Justisdepartementet med spørsmål om hvorvidt det er foretatt sikkerhetsmessige vurderinger i denne saken. Departementet hadde ikke anledning til å svare før artikkelen ble publisert.

Powered by Labrador CMS