Ellen Cecilie Scheen i Telia og Sebastian Storvik i Ice. Begge selskapene hylles i sosiale medier etter at de gjør samtaler til og fra Ukraina kostnadsfrie.

Telia og Ice hylles av kundene for kostnadsfrie samtaler til Ukraina: – Et lett valg

Både Ice og Telias siste Facebook-innlegg, formidler at telefonsamtaler til og fra Ukraina er kostnadsfrie. Telenors siste innlegg er et OL-innlegg som hyller norsk bronse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Dette forslaget kom opp torsdag kveld, og det var et lett valg å ta, sier kommunikasjonssjef i Ice, Sebastian Storvik til KOM24.

Mobiloperatøren har latt seg inspirere av operatører i andre land som gjør telefonsamtaler til og fra Ukraina kostnadsfrie.

– Vi har jobbet gjennom natten for å få dette på plass, og det gjelder selvfølgelig også for NiceMobil kunder, forteller han.

– Alle Telia-land har gjort dette for sine kunder, sier Informasjonssjef i Telia, Ellen Cecilie Scheen til KOM24.

– Noen Telia-land er nærmere situasjonen enn andre, men vi føler alle med de som er berørt at den vanskelige situasjonen. Beslutningen gjaldt fra torsdag morges klokken sju.

– Det er veldig hyggelig å se at det blir godt mottatt – det viser at nordmenn er opptatt av dette og engasjerer seg, sier hun.

I skrivende stund har 3,700 likt innlegget til Telia.

– Jobbet med det siste døgnet

Telenors informasjonssjef Amalie Knudsen, skriver at Telenor også ønsker å gjøre det det enklere for kunder som befinner seg i Ukraina.

– Derfor gjør vi telefonsamtaler og SMS til og fra Ukraina kostnadsfrie for våre kunder. For våre kunder som befinner seg i Ukraina inkluderer dette også roaming. Dette gjelder fra i dag, fredag og ut mars.

Informasjonssjef Amalie Knudsen i Telenor.

Knudsen legger til at dette er noe de har jobbet med det siste døgnet.

Foreløpig har de ikke oppdatert Facebook-siden med denne statusen slik Ice og Telia har valgt å gjøre.

Informasjonssjefen forklarer hvorfor:

– Vi har jobbet for å sikre god implementering før vi går ut med informasjon til kundene, da vi har tjenester over flere teknologier.

Powered by Labrador CMS