Partner i Analyse & Tall, Håvard Lundberg

Frp med flest likes

Den nye nettsiden fra Analyse & Tall viser at Frp er det partiet som skaper mest engasjement på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Årets valgkamp blir hovedsaklig digital. Analysebyrået Analyse & Tall lanserer en nettside hvor du kan følge den digitale valgkampen, uke for uke, i tall og analyser.

– Vi vil gi både velgere og media mulighet til å se hvilke strategier politikere velger og hvordan dette tas imot av potensielle velgere, opplyser partner i Analyse & Tall, Håvard Lundberg, i en pressemelding.

De siste oppdaterte tallene fra nettsiden (uke 17), viser en soleklar seier til Frp med 451 innlegg fra sider med partitilhørighet. Høyre tar andreplassen med 343 innlegg, Ap engasjerer til en tredjeplass med 209 innlegg, og Venstre noterer seg i bunnen med 60 innlegg.

Med engasjement menes et gjennomsnitt av alle likes, emoji-reaksjoner, kommentarer og delte innlegg.

Skal være lettere å ta et informert valg

– Vi ønsker å gi brukere et sammendrag om hva de politiske partiene og enkeltpolitikere har publisert i sine kanaler. Vi tror dette bidrar til et enklere helhetsinntrykk, og ikke bare bruddstykkene, sier Lundberg til KOM24.

Han sikter til utfordringen med at plattformen er lite gjennomsiktig, og hvordan algoritmene styrer hva brukere får se av ytringer.

Trygve Slagsvold Vedum er partilederen som har skapt mest engasjement med 4260 innlegg. Venstres Guri Melby fikk 88 innlegg i uke 17.

Facebook endrer spillereglene

Mer enn 80 prosent av norske velgere har en Facebook-profil, og er den mest brukte plattformen for norske politikere.

– På Facebook er det andre spilleregler enn i en valgbod, på et husbesøk eller i en tv-debatt. Plattformen gir en unik mulighet for direkte og offentlig dialog mellom politikere og velgere, og mindre partier får også mulighet til å fremme sin stemme, sier Lundberg

På nettsiden https://valg.ogtall.no oppsummeres tall og analyser, uke for uke. Der finner du en oversikt over hvilke politikere som har skapt størst engasjement, debattsaker og mottakelse av brukere.

Powered by Labrador CMS