Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug.

MENINGER:

Men faen i helvete, folkens

«ChatGPT er et interessant verktøy og vil en dag bli til nytte. Men det er foreløpig bare et slags søk. En litt skravlete Google som lar deg finne det muligens riktige svaret (eller noe heeelt galt) i et format som føles vennlig», skriver Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug.

Publisert

Men faen i helvete, folkens.

De der ChatGPT-tekstene er altså så dørgende kjedelige oppramsinger av selvfølgeligheter, enten dere har generert dere en tekst eller dere mener et eller annet om 💃teknologien💃.

Dere kunne iallfall kjørt meningene deres ut som shakespearianske sonetter, for det kan chatbotten nesten gjøre, hvis du ikke har veldig sterke krav til originalitet.

Hvis du tror at det er selve sammensetningen av en første tekst som er det vanskelige med å lage meningsfylt og godt innhold folk kan bruke og like, er du sykt på jordet. Til og med på feil jorde, som en slags vits fra nittitallet. Det er andre ting som er krevende.

Ja, det er veldig gøy at datamaskiner er blitt så flinke til å tolke forespørsler! ChatGPT er et interessant verktøy og vil en dag bli til nytte. Men det er foreløpig bare et slags søk. En litt skravlete Google som lar deg finne det muligens riktige svaret (eller noe heeelt galt) i et format som føles vennlig, som tilpasses dine forventninger og behov og som kanskje, hvis du kvalitetssikrer forespørselen din godt, kan få deg et godt stykke på vei.

Med menneskehjernen din, din evne til å observere, forstå og irritere deg over andre mennesker, litt for dårlig tid og litt for mange jern i ilden er du perfekt utstyrt til å grave deg ned i problemer, herk, knot og helvete, og komme rasende ut på andre siden med et innbitt og hellig løfte om å gjøre dette bedre, enklere og mindre forbanna annoying.

Chatbotter, uansett hvor smarte, kan ikke det. En ny æra er det kanskje, men litt på samme måte som at vi på et tidspunkt fant ut at vi kunne riste loffen på begge sider SAMTIDIG. Hendig! Sparer tid!

Alle de tinga som inngår i solid og brukbart innholdsarbeid må fremdeles gjøres i lang tid fremover.

Chill, ta rei ei pepperkake. Det kan hende Google dør, men det gjør hverken du eller skoleverket. Takk for meg.

Powered by Labrador CMS