«Markedssjef vurderes solgt om rett kjøper dukker opp og prisen er riktig».
«Markedssjef vurderes solgt om rett kjøper dukker opp og prisen er riktig».

Markedssjefen i Dataplan annonserte seg selv - resulterte i full kalender de neste to ukene

Lena Marthinsen snuser på et jobbytte. Benyttet anledningen til å lage en Black Friday-annonse om seg selv på LinkedIn.

Publisert

«Markedssjef vurderes solgt om rett kjøper dukker opp og prisen er riktig. Markedssjefen kan friste med godt humør og stor arbeidskapasitet. Hun er kreativ, teknologi-nerd, elsker visuell kommunikasjon, markedsføring og content production».

Det skrev Lena Marthinsen i LinkedIn-innlegget hun postet fredag 26. november. Bedre kjent som Black Friday.

– Det er noen små strukturelle endringer, som kan ha en midlertidig betydning for min rolle på nåværende arbeidsplass. Derfor ønsket jeg bare å føle an stemningen, og luftet at jeg kan være interessert i å bytte jobb, forklarer Marthinsen til KOM24.

Pepret med DMs

I dag er hun markedssjef i Dataplan i Stavanger, og selv om hun føler an jobbmarkedet er det god stemning på arbeidsplassen.

Lena Marthinsen annonserte seg selv i forbindelse med Blackl Friday: – Vurderes solgt. Det er flere ting som må klaffe, forteller hun.
Lena Marthinsen annonserte seg selv i forbindelse med Blackl Friday: – Vurderes solgt. Det er flere ting som må klaffe, forteller hun.

– Jeg legger alltid inn alle møter i kalenderen - også om det er jobbintervjuer. Mandag var jeg ute på et intervju hos en av konkurrentene, dette er heller ikke noe jeg skjuler.

Hun forsikrer at hun har en helt åpen og ærlig dilog med arbeidsplassen.

– Det er ikke noe problem for oss å snakke om dette. De ønsker meg lykke til og vi har en åpen og avslappet kommunikasjon om hvordan det gikk.

Black Friday la hun ut sin egen annonse, men en ørliten endring. Dette var nemlig en Black FriYAY-annonse.

– Jeg la den ut på fredag, og jeg har blitt pepret med meldinger.

Innlegget har mottatt nesten 50 likes og flere har kommentert. Gjennom helgen har det strømmet på med DMs, og hun er nå fullbooket de neste 14 dagene.

– Noen har allerede tilbudt meg en jobb, men dette er primært innen salg, så de har jeg takket nei til. Foreløpig er jeg invitert på møter, og aner ikke om det er interessant, men det er uansett herlig å treffe nye bekjentskap.

Mange ting som må klaffe

Marthinsen vil se seg rundt. Det er overhodet ikke sikkert at hun skal bytte jobb nå, og dette presiserer hun annonseteksten.

– Vurderes solgt. Det er flere ting som må klaffe, sier hun.

Blant annet ønsker Marthinsen firmabil, hun legger heller ikke skjul på at lønnen må motivere, også må en eventuell ny jobb gi henne den friheten hun ønsker og trenger.

– Jeg pleier å si at jeg jobber kveldsskift. Jeg begynner til «vanlig» tid fra 8-16, og etter jeg har lagt sønnen min, begynner kveldsskiftet i syvtiden. Da jobber jeg stort sett i tre timer, for det er i dette skiftet alt det kreative skjer. Det er bare slik jeg fungerer, og jeg har alltid vært sånn.

Selv om hun har en sjefstilling, er ikke dette et krav for henne.

– For meg er ikke det viktig i det hele tatt. Det viktigste er at jeg har det gøy.

Hun har aldri før laget en Black Friday-«kampanje», men hun har heller aldri søkt jobber på den tradisjonelle måten.

– Stort sett har jeg alltid fått et tilbud før jeg har søkt jobben ved å poste et innlegg, samt det å være aktiv og synlig. Det er også på denne måten jeg skaffet moren min jobb, som mistet jobben under pandemien.

Powered by Labrador CMS