Assisterende butikksjef Stine Kartveit og butikksjef Vegard Halseth ved Extra Nyborg viser frem de populære rosa gjenbruksnettene.
Assisterende butikksjef Stine Kartveit og butikksjef Vegard Halseth ved Extra Nyborg viser frem de populære rosa gjenbruksnettene.

Rekordstøtte til Rosa sløyfe

– Jeg vil takke alle våre kunder og medlemmer som har vært med å samle inn penger til kampen mot brystkreft.

Publisert Sist oppdatert

I oktober støttet Coops kunder Rosa sløyfe-aksjonen ved å kjøpe frukt og grønt, utvalgte hygieneprodukter, rosa gjenbruksnett og donasjonsvarer. 

Resultatet er rekorddonasjon på over 13,2 millioner kroner til kampen mot kreft. 

Donasjonsvarene slo an

– Det er helt fantastisk, og jeg vil takke alle våre kunder og medlemmer som har vært med å samle inn penger til kampen mot brystkreft, sier Philipp Engedal, administrerende direktør i Coop Norge i en pressemelding. 

Spesielt de rosa gjenbruksnettene og årets designsløyfe har vist seg å være veldig populære, og salget av disse produktene har stått for nesten halvparten av årets donasjon. 

… og puppeklemming

Sunt kosthold er et av de viktigste tiltakene for å forebygge kreft, og derfor gir Coop én prosent av alt salg av fersk frukt, bær og grønnsaker i oktober til Rosa sløyfe-aksjonen. 

Blant annet har rundt 1,2 millioner avokadoer og 520 000 mangoer forlatt Coops butikker i løpet av oktober. 

Coop ville gi folk en påminner om hva du bør ikke bør klemme på. Derfor klistret de det viktige budskapet på avokadoene, med budskapet: klem heller puppene dine

– Så vidt vi vet har vi fått utelukkende positive reaksjoner, og det tyder på at denne kommunikasjonen traff godt, sa kommunikasjonsrådgiver i Coop, Simen Kjønnås Thorsen til KOM24.

Powered by Labrador CMS