Mens statsministeren, finansministeren og forsvarsministeren samlet mediene til pressekonferanse fredag 5. april, publiserte regjeringen i det stille hele langtidsplanen for Forsvaret i podkastformat.

Historisk podkast om historisk forsvarsløft

Regjeringen har for første gang publisert en Stortingsproposisjon som podkast. 

Publisert

Podkasten «Forsvarsløftet – for Norges trygghet», som hele regjeringen har vært med på å spille inn, har 3000 nedlastinger etter litt over en uke.

Podkasten er en innlesning av regjeringens forslag om å bruke totalt 1624 milliarder kroner på forsvaret av Norge de neste 12 årene. Dette er en økning på 600 milliarder, og et historisk løft for Forsvaret.

Podkasten ble tilgjengelig samtidig som proposisjonen ble offentlig fredag 5. april. 

– Jeg håper podkasten bidrar til at vi når et bredere publikum og øker engasjementet rundt Forsvaret. Det er viktigere enn noen gang at folk forstår hvorfor og hvordan vi styrker forsvaret av Norge. Vi investerer nå tungt i vår felles trygghet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), i en pressemelding.

Innledningen er lest inn av statsminister Jonas Gahr Støre.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av statsrådene i regjeringen har lest inn andre deler av dokumentet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS