Carina Olset
Carina Olset Hovda.

MENINGER:

Det er ikke en magefølelse hos en random sjef som avgjør om en profil «er overalt» en periode

«Jeg vet nå at det er vanlig at mediehusene kjører en slags omdømmeanalyse av de største profilene sine», skriver Carina Olset Hovda.

Publisert Sist oppdatert

– Norges beste sportsprogramleder? Det kan du bare glemme!

Jeg hadde blitt sendt på programlederkurs. Et sånt kurs som alle i statskanalen får være med på når de skal på skjermen.

Her lærte jeg om kroppskontroll, pusteteknikk, oppvarming av stemmen og gange på scenen.

Og jeg ble spurt om hva som var målet mitt. Jeg, programlederaspirant i slutten av 20-årene, sa som sant var: Jeg har lyst til å bli landets beste sportsprogramleder🥇

Da fikk jeg altså huden full av en eldre kollega, som hadde jobbet i NRK lengre enn jeg hadde levd. – Det er en umulig målsetting. Du kan aldri bli best i dette yrket, for det er ingen fasit på hvordan man løser det, mente vedkommende.

Kanskje var det et poeng. For hvordan måler man sånt?

Jeg vet nå at det er vanlig at mediehusene kjører en slags omdømmeanalyse av de største profilene sine. Det er ikke en magefølelse hos en random sjef som avgjør om en profil «er overalt» en periode. De er overalt, fordi tallene viser at profilen er det folket vil ha.

Nå jobber jeg mye med omdømmeanalyser for bedrifter. 

En sånn undersøkelse kan være grunnlag for å lage en helt ny kommunikasjonsstrategi hvis man kjenner at man er på feil kurs. Men det kan også være et underlag om man ønsker en ny retning eller sterkere fokus i kommunikasjonen. Og da er det jo relevant hva folk som betyr noe for en bedrift mener. 

Så er det opp til styrene å se hva man kan bruke den typen informasjon til? Hva er de største utfordringene? Hvor ligger det største potensialet?

Men skal man bry seg så mye om hva folk mener da? Man kan også velge å ikke gjøre noe aktivt etter å ha fått en sånn analyse, men å ha den kunnskapen om eget omdømme har noe for seg uansett.

Jeg fikk aldri tittelen Norges beste sportsprogramleder, for den deles ikke ut. Jeg vant heller ikke Gullrute, men jeg kan faktisk slå i bordet med at jeg var ganske godt likt. Faktisk best likt av alle foran VM i fotball i 2018, ifølge en undersøkelse gjennomført av Opinion. Jeg har ikke brukt dette til noe tidligere, men nå, 5 år senere, syns jeg det er litt stas å trekke det fram.

For det beviser at jeg på en måte nådde målet mitt fra den programledertreninga.

———————————————-

Denne teksten ble først publisert på Olset Hovdas LinkedIn, og er gjengitt med tillatelse.

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS