Kreatørduoen i TRY, Eirik Sørensen og Caroline Riis kan juble over Grand Prix, gull, sølv og bronsje i Cresta.
Kreatørduoen i TRY, Eirik Sørensen og Caroline Riis kan juble over Grand Prix, gull, sølv og bronsje i Cresta.

Norsk prisdryss i Cresta Awards

Norske byråer vinner totalt 14 priser – én av disse er Grand Prix.

Publisert

Av 19 vinnermuligheter i Cresta Awards, henter norske bidrag hjem 14 av disse. Prisdrysset innebærer Grand Prix, tre gull, to sølv og åtte bronse.

På topp troner POL og TRY – begge med fire priser. TRY topper premiesekken og kan gjøre plass til Grand Prix, gull, sølv og bronse for sin søppel-kampanjen «The Trash Collection».

Denne jobben har jo betydd utrolig mye for oss, og noe mange flinke folk har jobbet masse for å få til. Da er det jo fantastisk å se uttellingen den har fått også i konkurranser i år, som nå toppes med et Grand Prix!, sier kreatørene bak, Eirik Sørensen og Caroline Riis i TRY, til KOM24.

Cresta Awards:

AktørGrand PrixGullSølvBronseTotalt
POL for Posten224
POL for Kondomeriet11
TRY for IKEA11114
Tante Randi for IMDi11
Atyp for Bufdir22
ANTI for VOYAH x Aurora22

Av 19 muligheter vinner norske byråer 14 av disse.

Duoen som har jobbet sammen i seks år slapp kampanjen sammen med IKEA i 2021. For at kampanjen ble slik vi kjenner den jaktet Sørensen og Riis etter ekte IKEA-søppel på dynga, i borettslag, i skogholt og på gata. Deretter ble «søppelet» vasket og noen fikk nye reservedeler, før de ble solgt som en ny kolleksjon på IKEA. Dermed var søppel-kolleksjonen født.

The Trash Collection har vunnet flere priser, og i fjor la kampanjen seg inn på den anerkjente Contagious-listen, og i juni ble duoen belønnet med gull i Cannes Lions.

I Cresta vinner kampanjen gull i kategorien «Integrated», en kategori som alltid henger høy, forteller Riis.

TRY vinner sølv i kategorien «Print campaign» og bronse i «Poster/billboard campaign».

Med fire av fire shortlist hadde vi jo krysset fingrene for noe blankt, men vi kunne jo virkelig ikke fått en villere uttelling enn dette.

POL som hadde flest shortlist, kan også glede seg over fire priser. Postens julefilm «When Harry met Santa», vinner to gull og to bronse.

I tillegg blir det priser til Tante Randi, Atyp og ANTI.

Powered by Labrador CMS