Philip Johan Haenel blir også fast pressekontakt for Høyres politikere i utenriks- og forsvarskomiteen, herunder for komitéleder og talsperson Ine Eriksen Søreide.

Rykker opp i Høyre: Blir ny seniorrådgiver for kommunikasjon

Philip Johan Haenel (30) får nye oppgaver og utvidet ansvarsområde i partiet. Blant annet blir han ny pressekontakt for Ine Eriksen Søreide.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg gleder meg veldig til å fortsette i Høyre med helt nye og spennende arbeidsoppgaver, sier Philip Johan Haenel i en pressemelding. 

30-åringen begynte i Høyres stortingsgruppe våren 2022, og har i to år vært politisk rådgiver for Høyres politikere i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Der har han jobbet tett på komitéleder Peter Frølich gjennom en rekke krevende og mye medieomtalte saker.

Philip Haenel på dørbank for Høyre i fjorårets valgkamp sammen med Høyres informasjonssjef Iris Tveten og kampanjesjef Pia Wexels.

Nå bytter han beite internt, og blir seniorrådgiver i Høyres kommunikasjonsavdeling.

Haenel skal bistå i den daglige ledelsen av Høyres kommunikasjonsarbeid, og jobbe i skjæringspunktet mellom politikk, kommunikasjon og strategisk rådgivning overfor flere av Høyres største profiler.

Han blir også fast pressekontakt for Høyres politikere i utenriks- og forsvarskomiteen, herunder for komitéleder og talsperson Ine Eriksen Søreide.

- Jeg har stortrivdes de to første årene jeg har vært i stortingsgruppen. Det er interessante saker, høyt tempo og et trivelig arbeidsmiljø. Kommunikasjonsavdelingen består av mange veldig dyktige og hyggelige folk, som jeg gleder meg til å nå skulle jobbe med hver dag, sier Haenel.

Haenel har bakgrunn som advokat og er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen. Han har arbeidet som dommerfullmektig i Vesterålen tingrett og i advokatfirmaet Wiersholm før han kom til Høyre.

Høyres kommunikasjonssjef Cato Husabø Fossen tror ansettelsen vil vise seg å være en «intern stjernesignering»:

- Philip har imponert oss med grundighet, overblikk og teft gjennom flere krevende sakskomplekser. Han er initiativrik og forstår både politikkens vesen og mediedynamikken godt. Erfaringene og bakgrunnen han har gjør at han ser muligheter og har innfallsvinkler vi er sikre på at vil utfylle kommunikasjonsavdelingen vår for øvrig, på en veldig god måte, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS