Elin Bøe og Jan Hansteen Solhøy.
Elin Bøe og Jan Hansteen Solhøy.

Circle K øker satsingen innen omstillingen til elektrisk mobilitet – henter merkevaredirektør fra Orkla

Henter Elin Bøe fra Orkla og Jan Hansteen Solhøy fra Vipps.

Publisert Sist oppdatert

Circle K satser tungt på elbilsektoren, og har i en årrekke bygget ut et omfattende ladenettverk. Nylig kjøpte selskapet seg inn i Schibsteds lade-app Elton, og nå forsterker Circle K satsingen på elbil-lading, henter inn to nye profiler inn i ledelsen.

Elin Bøe har totalt 18 års erfaring fra merkevarekonsernet Orkla, inkludert 4 år som konsernets merkevaredirektør. Hun tiltrer stillingen som salgs- og markedsdirektør i eMobility, med ansvar for salg, markedsføring og kommunikasjon i privat- og bedriftsmarkedet i Europa.

– Vi er fullstendig klar over behovet for enkle og sømløse løsninger for elbilister, og jeg gleder meg til å bringe inn min kommersielle merkevarekompetanse i denne sektoren. Jeg og teamet skal ikke bare utvikle det beste og mest sømløse ladetilbudet i bransjen, vi skal også bygge den sterkeste merkevaren og kundeopplevelsen, sier Bøe i en melding.

Jan Hansteen Solhøy kommer nylig fra stillingen som CTO hos Vipps, der han de siste årene har hatt ansvaret for utviklingen av teknologiorganisasjonens tekniske plattform og teknologistrategi. Solhøy går inn i stillingen som teknologidirektør i eMobility.

– Mitt mål er å gjenskape mye av den forenklingen jeg har vært med på innen betalingstjenester. eMobility-enheten i Circle K er i realiteten en teknologisk start-up i et stort globalt firma. Jeg gjenkjenner mange trekk fra den reisen vi har hatt med Vipps. Vi utvikler fundamentet for denne satsingen med utgangspunkt i den skandinaviske «EV laben», hvor konsepter og strategi kan testes tidlig, med tanke på videre utrulling i Circle K sitt globale nettverk.

I løpet av siste to år har eMobility i Circle K mer enn tredoblet antall ansatte i den globale enheten med base i Oslo og Warszawa.

– Vårt team er selskapets inkubator både innen forretningsutvikling og innovasjon på dette området. Med Elin og Jan på laget, står vi sterkere enn noen gang i arbeidet med å gi kundene det beste tilbudet innen elektrisk mobilitet, sier leder for eMobility i Circle K, Håkon Stiksrud.

Powered by Labrador CMS