Meta eier både Facebook og Instagram. Nå vil Datatilsynet at de skal stanse sin innsamling av nordmenns personaldata i Norge.

Meta ber tingretten om å stanse Datatilsynets vedtak

Meta har bedt Oslo tingrett om en midlertidig forføyning. Det skjer etter at Datatilsynet har truet med én million kroner i daglige bøter.

Publisert

Det skriver NRK.

Tidligere har Datatilsynet i Norge bedt Meta om å stanse innsamlingen av nordmenns persondata til overvåkningsbasert reklame.

Meta eier både Facebook, Instagram og WhatsApp. Nå risikerer de å måtte betale én million kroner i dagbøter.

Fredag 4. august ba Meta Olso tingrett om å stanse vedtaket fra Datatilsynet. Det sa seksjonssjef for internasjonal seksjon i Datatilsynet, Tobias Judin, til NRK.

– Det er som ventet at Meta går til sak, for det er generelt deres strategi når de får vedtak mot seg. Vår posisjon er uansett at Datatilsynets vedtak er gyldig. Vi mener at Meta ikke har grunnlag for å be om midlertidig forføyning fordi vilkårene ikke er oppfylte. Det er ingen god grunn til at Meta skal få lov til å fortsette med sine ulovlige aktiviteter, skriver han til NRK i en SMS.

Meta har tidligere sagt at de skal følge GDPR (de europeiske lovene for personvern), men ikke på grunn av Datatilsynets vedtak.

Powered by Labrador CMS