Mikael Jørgensen, NoA Group CEO.

NoA leverte marginal vekst i et utfordrende 2023

The North Alliance (NoA) har opplevd flere år med betydelig vekst, men i 2023 stagnerte utviklingen.

Publisert

De samlede byråinntektene for konsernet i 2023 var 1,76 milliarder kroner, en økning på 3,4 prosent fra 2022. 

– Det er ingen hemmelighet at 2023 har vært et utfordrende år. Et år som på mange måter har vært preget av transformasjon. Vi har tilpasset organisasjonen etter etterspørselen i markedet og investert der vi ser muligheter, sier Mikael Jørgensen, konsernsjef i NoA, i en pressemelding.

Justert EBITDA endte på 213 millioner kroner, en nedgang på 28 prosent fra 2022.

– 2023 var et år med fortsatt global makroøkonomisk turbulens. Derfor fokuserte vi på å justere vår kostnadsbase i tråd med hele markedets tilstand samtidig som vi sikret et sterkt fundament for fremtidig vekst innen alle våre markeder og segmenter, fortsetter Jørgensen. 

Ifølge en ny undersøkelse fra NoA Consulting er nordiske selskaper forsiktig optimistiske for 2024. 66 prosent av selskapene forventer at deres marked vil være flatt eller med lave ensifrede vekstrater. 

I tillegg sier mer enn 50 prosent at de vil øke sine investeringer i digitale kundeopplevelser og digitale produkter sammenlignet med i fjor.

– Da NoA ble grunnlagt for 10 år siden, var det basert på en antakelse om at markedsføring og kundedrevet vekst ville være avhengig av både best-in-class kreativitet og markedsledende teknologiekspertise, sier Thomas Høgebøl, Executive Chairman og grunnlegger av NoA. 

– Et tiår senere er dette mer sant enn noen gang før. Engasjementet fra kundene våre og en fortsatt tilstrømming av nye oppdrag, kolleger og NoA-selskaper har bevist at NoA-plattformen og måten vi leverer vekst på fungerer uansett stemning i markedet, avslutter han. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS