Mange tror nå at Donald Trump slipper inn igjen på Twitter når Elon Musk har kjøpt selskapet. Det kan og bety slutten for Trumps eget sosiale nettverk.

Elon Musk skaper problemer for Trump

Mandag ble det kjent at Elon Musk kjøper Twitter. Det kan vise seg å bli et stort problem for Donald Trump og hans sosiale plattform Truth Social.

Publisert

Da Donald Trump etablerte Trump Media & Technology Group (TMTG) og lanserte planer om sitt eget sosiale medium, Truth Social, var det først og fremst som en reaksjon på at han selv og mange av hans støttespillere ble kastet ut av Twitter.

Forsøket på å lage et alternativ til Twitter har vært forfulgt av problemer. Selv om Elon Musks Twitter-raid applauderes av ultrakonservative i USA, vil et Musk-styrt Twitter kunne vise seg å bli en stor utfordring for Truth Social.

Vil tilbake

Allerede før Elon Musk kastet seg over Twitter, stod problemene i kø for Trumps sosiale medier-satsing: Den planlagte børsnoteringen av TMTG er satt på vent av en offentlig gransking. Truth Social er fortsatt ikke fullt ut operativt, og de som bruker plattformen klager på at aktiviteten der er minimal. Nylig forlot to av de mest sentrale lederne selskapet, og flere medier har rapportert at Trump er fly forbannet på den dårlige fremdriften.

Trump og hans støttespillere har aldri lagt skjul på at en retur til Twitter står øverst på ønskelisten deres. Med over 80 millioner følgere og en hær av meningsfeller som forsterket budskapet hans, var Twitter en medvirkende årsak til at Donald Trump vant presidentvalget i 2016.

Det blir stadig tydeligere at Trumps satsing på Truth Social ikke er helhjertet. Han har ikke brukt Truth Social selv etter en enslig post i forkant av lanseringen i februar. Ingen av de viktigste støttespillerne hans satser på Truth Social. De poster det samme der som de gjør på Gettr, Parler og de andre alternative kanalene. Under en tale i helgen husket ikke Trump en gang navnet på sin egen plattform.

Ingen av de alternative plattformene har vært i nærheten av å true Twitters posisjon, og Truth Social er det klart minste av dem. Hvis Elon Musk overtar Twitter, slipper Trump & co tilbake inn på plattformen og endrer reglene for hva som et tillatt, vil de igjen flokke seg om sin favorittkanal.

Dødsstøtet

Twitter har 217 millioner aktive brukere. Truth Social har bare 1,3 millioner registrerte brukere, og kun en brøkdel av dem er aktive. På Twitter er mange av de Trump-velgerne fra 2016 som byttet side, og stemte på Biden i 2020. De er ikke på noen av de alternative kanalene.

Twitter er kanalen Trump og hans støttespillere har snakket om helt siden de ble kastet ut av plattformen. De har klaget på Twitter, kjeftet på Twitter og rakket ned på Twitter. Men det har ikke sluttet å prate om Twitter. Får de muligheten til å komme tilbake på Twitter, så kommer de til å gripe den med begge hendene.

Det kan vises seg å bli dødsstøtet for Truth Social.

Powered by Labrador CMS