Eivind Schau tar en bachelor i PR og strategisk kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania. Han er også Ekte Kommunikasjon sitt nyeste tilskudd.

Fra politikkinteresse til kommunikasjonshåpefull

– Det at Ekte Kommunikasjon – som er et relativt nyetablert byrå har såpass varierte veletablerte kunder ser jeg på som et kvalitetsstempel, bemerker Eivind Schau.

Publisert

– Jeg har alltid vært interessert i politikk og hvordan samfunnet og media er bygget opp og henger sammen.

Det sier Eivind Schau, ny PR- og kommunikasjonspraktikant hos Ekte Kommunikasjon, til KOM24.

Fant sitt kall

De fleste av oss husker tiden da vi sto ved veiskillet og måtte velge veien videre etter videregående skole. 

For Schau ble valget tydelig da han fulgte sin interesse for politikk, samfunn og kreativ skriving. 

I 2021 fant han sitt kall i PR og strategisk kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, og siden da har han ikke sett seg tilbake.

Praktisk erfaring hos Släger

Mot slutten av sitt første år på Høyskolen, fikk Schau muligheten til å prøve seg som praktikant hos Släger. 

– Jeg lærte masse om bransjen og ikke minst hva en kommunikasjonsarbeider faktisk gjør i løpet av en arbeidsdag, deler han. 

I tillegg til dette deltidsengasjementet, jobber Schau som tilkallingsvikar i hjemmesykepleien på Østerås for å «spe på litt midler oppå studielånet slik at studiehverdagen går rundt». 

Veien til Ekte Kommunikasjon

Schau oppdaget Ekte Kommunikasjon gjennom en bekjent fra Linjeforeningen for Kommunikasjon på Kristiania. 

– Ved første blikk på blant annet kundene og faktum at det er et mindre byrå, følte jeg det var en perfekt match med en gang, uttrykker Schau. 

– Det at Ekte Kommunikasjon – som er et relativt nyetablert byrå har såpass varierte veletablerte kunder ser jeg på som et kvalitetsstempel, fortsetter han. 

Så langt har hans opplevelse hos byrået vært preget av støttende veiledning og muligheter for personlig og faglig vekst. 

– Etter en og en halv uke på arbeidsplassen, kan jeg allerede si at dette har vist seg å stemme, og jeg har fått masse god oppfølging og muligheten til å prøve meg på masse forskjellige oppgaver og for eksempel kundemøter, sier Schau.

Mangfoldige roller og ambisjoner

Som en ny PR- og kommunikasjonspraktikant, ser Schau for seg en allsidig rolle hvor han bidrar med alt som trengs. 

– Jeg ser for meg at jeg blir en slags kommunikasjons- «potet», jeg vil gjerne lære alle aspekter ved det å jobbe i et kommunikasjonsbyrå, sier han.

Han understreker spenningen og utfordringen med å utforme gode budskap og pressesaker, samt å bli komfortabel med å selge inn saker. 

– Videre ser jeg fram til å fordype meg mer i kundene og bli mer selvstendig, slik at jeg kan ta på meg mer ansvar og jobbe mer målrettet, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS