– Jeg føler meg privilegert som får muligheten til å begynne for meg selv og allerede kan gjøre det på fulltid, og jeg kan heller ikke utelukke at jeg på et tidspunkt vender tilbake til et av de større etablerte byråene, sier Erlend Skaug Ingebrigtsen.
– Jeg føler meg privilegert som får muligheten til å begynne for meg selv og allerede kan gjøre det på fulltid, og jeg kan heller ikke utelukke at jeg på et tidspunkt vender tilbake til et av de større etablerte byråene, sier Erlend Skaug Ingebrigtsen.

Sluttet i First House for å begynne for seg selv

Tidligere rådgiver Erlend Skaug Ingebrigtsen har etablert eget kommunikasjonsselskap.

Publisert

I mars valgte Erlend Skaug Ingebrigtsen å takke for seg etter nesten to år i First House. Den gang fortalte Skaug Ingebrigtsen til KOM24 at det var grunnet arbeidsforholdet med First House at det hadde dukket opp flere gode muligheter for ham.

Nå er det klart hvilke muligheter som gjorde at han sa opp jobben som rådgiver.

– Jeg fikk to konkrete muligheter til å jobbe direkte med noen selskaper, hvor et av de er Nofir i Bodø. Så i stedet for å jobbe delvis med disse kundene fram og tilbake, valgte jeg å si opp jobben for å starte for meg selv, forteller han til KOM24.

Et stort uforløst potensial

Og siden har han vært i full gang med å etablere et eget selskap, som har fått navnet «Ekte kommunikasjon».

– Det er et bitte lite kommunikasjonsselskap som hovedsakelig skal jobbe med små og mellomstore bedrifter.

Han ser et stort potensial for selskapet.

– Det er vanskelig å si noe om veien videre for Ekte kommunikasjon, men jeg ser blant små og mellomstore bedrifter at det ligger et stort behov for PR og kommunikasjonstjenester. Det er få som målrettet henvender seg direkte til dem, og jeg tror det ligger et stort uforløst potensial her.

Han tror denne gruppen bedrifter ikke alltid får dekket de behovene de har fra de store kommunikasjonsbyråene, og at dette kan spille til hans fordel.

– Som konsulent eller rådgiver for de store kommunikasjonsbyråene er arbeidet som oftest langt mer generalisert og strømlinjeformet, og denne arbeidsmetoden tror jeg ikke fungerer så bra med de små- og mellomstore bedriftene. De har ofte helt andre behov enn det store konsern har, på et langt mer elementært nivå.

Motiverende med raske resultater

Det kan være arbeidsoppgaver som å hjelpe til for å opprettholde intern- og eksternkommunikasjon eller forberedelser før mediekontakt. Dette er «nye» arbeidsoppgaver og en annerledes hverdag fra den han hadde i First House.

– Det var vanskelig å forlate en arbeidsplass hvor jeg har trivdes så godt og utviklet meg, men noen ganger må man hoppe i det for å utfordre seg selv, selv om det er krevende å skulle gjøre alt alene.

Han ser fram til å kunne måle direkte avkastning, noe han mener blir enklere når det er snakk om de litt mindre bedriftene.

– De har et helt annet forhold til kommunikasjonsarbeidet og det er svært motiverende å se resultater av det arbeidet man gjør mye raskere i prosessen. Det er mye lettere å se en merverdi av de kommunikasjonstiltakene man gjør, og jeg opplever at disse bedriftene har alt å tjene på det.

Langt ifra det tryggeste valget

Skaug Ingebrigtsen begynte som nevnt ikke på bar bakke når det gjelder kunder. Og han har kundeforhold som varer ut året.

– Akkurat nå er det fullt kjør, og jeg ser ingen tegn til at det plutselig skal stoppe opp. Jeg føler meg privilegert som får muligheten til å begynne for meg selv og allerede kan gjøre det på fulltid, og jeg kan heller ikke utelukke at jeg på et tidspunkt vender tilbake til et av de større etablerte byråene.

Han utelukker ikke sin tidligere arbeidsgiver, hvis det skulle bli tilfellet.

– Vi har ingen formell avtale, men jeg trivdes ekstremt godt i First House og vi hadde et veldig godt forhold. Men nå er det viktig for meg å prøve dette, så får vi se hva fremtiden bringer.

Uansett tror han dette er god lærdom å ta med seg videre.

– Jeg lærer noe nytt hele tiden og dette gir ny innsikt som jeg tror er en fordel å ha med seg videre. Det er fint, men krevende, og jeg har fått en ny respekt for de som jobber for seg selv. Dette er langt ifra det tryggeste valget og det er mye jobb man legger ned som folk ikke ser. Men jeg tror det er en enorm styrke å ha mulighet til å se denne siden av bransjen.

Vant til arbeidsmengden

En god «First House-skole» har forberedt han godt for arbeidsmengden som kreves for en selvstendig næringsdrivende.

– Jeg kommer fra et byrå med høyt tempo og bratte læringskurver, så det å jobbe mye, er jeg vant med. Jeg har hele livet tatt på meg utfordringer og jeg tror man «vokser» kjapt av å ta seg vann over hodet. Jeg tror også at folk har litt sansen for folk som prøver og tar store sprang.

For tiden er han rundt på reise i Norge for å møte kunder, men til daglig vil han sitte på kontoret på Mesh Nationaltheatret. Han er ikke redd for at det skal bli ensomt.

– Jeg er veldig ekstrovert, noe jeg tror mange i kommunikasjonsbransjen er. Det er klart man mister de naturlige samtalene i gangen eller over en kaffe i et kontorlandskap med kollegaer rundt seg, men jeg kan fortsatt diskutere og sparre med kunder. En annen ting som er fint med å starte for seg selv er at alt i større grad faller på egne vurderinger. Dette blir nesten som å lære seg kommunikasjonsverktøyene på nytt og jeg tror det blir en selvstendig, men veldig bra læringsprosess.

Powered by Labrador CMS