Ingveig Tveranger.
Ingveig Tveranger.

Forsvarte pressemeldingens fremtid – Nå blir hun spurt om å holde kurs om de

Stiller seg positiv til forespørslene hun mottar.

Publisert

– Jeg syns det er moro at en liten kommentar på LinkedIn fører til konkrete jobbforespørsler, sier Ingveig Tveranger til KOM24.

Det var i KOM24-spalten «Julepraten», Even Westerveld i Vipps kom med sin spådom om at 2022 er året der kommunikasjonsfolk kommer til å slutte å sende ut pressemeldinger.

Han mente at man burda la mediene bruke de knappe ressursene de har på å drive kritisk og viktig journalistikk – og så kan de som har noe på hjertet fint nå ut til kunder og folk i andre digitale kanaler.

Det var Tveranger ikke enig i og i en sak i KOM24 sa hun at pressemeldingen er undervurdert.

Er i dialog

Tveranger tror pressemeldingen ikke bare effektiviserer kommunikasjonen mellom virksomhet og mediene, men også at den bidrar til å bygge et bånd som hun beskriver som et vinn-vinn-forhold.

– I likhet med journalistene som jobber med å skaffe seg et kildenettverk, er det også viktig for oss som jobber i kommunikasjonsavdelinger å bygge et profesjonelt forhold til journalister og redaksjoner. Vi har i likhet et behov for et nettverk for å kommunisere ut våre budskap. Og skriver vi en godt gjennomarbeidet pressemelding, tror jeg det sparer mange journalister for mye jobb, sa hun i et intervju med KOM24.

Det har vekket oppmerksomhet ute blant norske kommunikasjonsfolk og nå har faktisk Tveranger mottatt forespørsler om å holde kurs i hvordan man skriver gode pressemeldinger.

– Det er for tidlig å si hva dette kan bli, men det er en dialog i gang, bekrefter hun.

Tveranger holder medietreninger og forteller at et slikt kurs passer fint inn i det konseptet hun allerede driver med, for ulike ledergrupper.

– Dette har jeg gjort siden 2008, innen beredskap/krisehåndtering og generell medietrening, forteller hun.

Hun har 13 år med erfaring som journalist i NRK, og har de siste 14 årene jobbet med kommunikasjon for mange ulike bedrifter og virksomheter med base i Stavanger.

Powered by Labrador CMS