– Kunstig intelligens og maskinlæring kommer til å forandre samfunnet på måter vi fortsatt ikke forstår eller klarer å kontrollere, sier statsminister Jonas Gahrs Støre.

Regjeringen med milliardsatsing på kunstig intelligens

Regjeringen øker forskningsinnsatsen på feltet med minst én milliard kroner de neste fem årene.

Publisert

Regjeringen setter nå av én milliard kroner som skal gå til forskning på kunstig intelligens og digital teknologi.

Det bekrefter regjeringen i en pressemelding. 

– Kunstig intelligens og maskinlæring kommer til å forandre samfunnet på måter vi fortsatt ikke forstår eller klarer å kontrollere, sier statsminister Jonas Gahr Støre. 

Videre sier han at styrking av forskningsinnsatsen er avgjørende for at vi skal sikre at utviklingen skjer på en måte som er i tråd med våre verdier som samfunn.

Regjeringen sier at forskningsmilliarden vil bidra til større innsikt om hvilke konsekvenser teknologiutviklingen har for samfunnet, og at det vil gi mer kunnskap om nye digitale teknologier og muligheter for innovasjon i næringslivet og offentlig sektor. 

Satsingen blir finansiert innenfor Kunnskapsdepartementets ramme.

Unikt utgangspunkt

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch sier at dette er en bred satsing. 

– Vi må forske på og utvikle selve teknologien, men det er minst like viktig å forstå konsekvensene for folk og samfunn. Det betyr at vi må mobilisere til forskning og innovasjon på en rekke fagområder, sier Borch.

Videre sier hun at Norge er et av de mest digitaliserte landene i verden, og vi har et unikt utgangspunkt for å lykkes. Men vi trenger mer forskning, mer innovasjon og mer kompetanse for å få tatt i bruk de nye teknologiene. 

Powered by Labrador CMS