Celine Gran (f.v) og Vibeke Hansen Lewin støtter den finske statsministeren, Sanna Marin (midten).

Norske kommunikasjons­topper danser i protest med den finske statsministeren

Pressure-sjefen mener dette aldri hadde skjedd hvis det var snakk om en mannlig statsminister.

Publisert

Onsdag forrige uke ble en video av den finske statsministeren Sanna Marin, lekket. I videoen kan man se en feststemt gjeng som danser under et privat arrangement, og det er denne videoen som har gjort at Marin senere måtte avkrefte at hun bruker narkotika.

Spekulasjonene fikk fart på seg fordi man i videoen kan høre snakk om «meljeng», som i dette tilfellet kan tolkes som pulver eller rusmiddel.

I etterkant har sosiale medier florert med støtte-innlegg og flere har tatt i bruk blant annet hashtagen #GoSanna.

– Alt å si at hun er en kvinne

Administrerende direktør i Pressure, Celine Gran er en av de som har vist sin støtte. Og på hennes Linkedin-profil skriver hun «I would dance With you any day, Sanna Marin!», til et bilde fra sin egen bryllupsdag.

Celine Gran danser med Sanna Marin.

Videoen burde aldri vært publisert. En privat video av dame som danser og har det gøy i en privat setting er helt ufarlig, og burde være uinteressant for offentligheten, sier Gran til KOM24.

Hun mener at det ikke er noe problematisk eller utfordrende med en slik video.

– Igjen, videoen burde aldri vært publisert. Det er ikke av offentlig interesse.

Og hun er ikke tvil om at det har noe å si at Marin er kvinne.

Det har alt å si at hun er en kvinne. Sist jeg sjekket viser historien at menn har hatt maktposisjonene, og jeg tar vel ikke hardt i hvis jeg sier at de fleste nok har likt festlige lag.

– Tror du dette ville skjedd hvis det var en mannlig statsminister?

– Nei.

– Hvorfor valgte du å bruke #GoSanna?

Fordi jeg ønsker å vise min støtte til en sterk, intelligent og dyktig kvinne. Det er viktig for meg at Finlands statsminister ser at det er flest som støtter henne i kaoset hun på underlig vis har havnet i.

Kule «moves» på dansegulvet

Kommunikasjonsdirektør i DNB Vibeke Hansen Lewin, har også postet en støtteerklæring på LinkedIn.

– Etter å ha sett videoen som skapte så sterke reaksjoner, postet jeg spontant en egen dansevideo sammen med #GoSanna, rett og slett fordi jeg mener det er bra å koble av fra jobb. Har man det bra utenfor jobb, gjør man det bedre på arbeidsplassen også, sier hun til KOM24.

Vibeke Hansen Lewin skriver i sitt innlegg: «I love dancing, too #GoSanna».

Videoen Lewin postet har blitt sett mer enn 45 000 ganger.

– Den enorme responsen på min og tilsvarende poster tyder på at mange er enige i at det må være lov å vrikke litt på dansefoten når man har mulighet til det.

Og legger til:

Videoen viser at den finske statsministeren har koblet av og danset med vennene sine på fritiden. Det var en video med glade og dansende mennesker, ikke ulik videoer jeg og de fleste andre jevnlig får i nyhetsfeeden. Om noe, la jeg merke til at den finske statsministeren hadde noen kule «moves» på dansegulvet.

Powered by Labrador CMS