«Gutta» mener Katinka Slettens kritikk er usaklig, og at hun fremstår som bitter og forbanna.

«Gutta» svarer med personangrep på kritikken

– At en middelaldrende dame, rake motsetningen til målgruppen vår, ikke digger innholdet vårt, driter vi helt ærlig i, skriver «Gutta» til VG. 

Publisert

I en nylig publisert kronikk i VG kritiserte Vetle Olsen-Ryum YouTube-satsingen «Gutta», som består av Oskar Westerlin, Sebastian Brevik, Sondre Klanderud og Henrik Viken, for deres utdaterte holdninger rundt kropp, trening og kvinner.

Katinka Sletten, fagleder i Synlighet, støtter denne kritikken og går enda lenger. 

Hun beskriver «Gutta» som «nervøse smågutter som prøver å tøffe seg for hverandre» og mener at deres innhold er direkte skadelig. 

Sletten påpeker at de har tatt konseptet fra den britiske YouTube-gjengen «Sidemen», men at det er dårligere og flauere utført.

Hun uttrykker bekymring over det urovekkende innholdet i videoene deres, og mener at det bidrar til å normalisere en skadelig kultur, spesielt når dette innholdet blir tilgjengelig på norsk.

VG har bedt «Gutta» om å kommentere kritikken fra Sletten. I en felles uttalelse avviser de kritikken som usaklig og uten konkrete eksempler. 

– Det er ingen hemmelighet at vi tyvlåner konsepter fra utlandet, men so what? Folk elsker innholdet vårt. At en middelaldrende dame, rake motsetningen til målgruppen vår, ikke digger innholdet vårt, driter vi helt ærlig i, skriver de.

De går deretter til personlig angrep på Sletten og antyder at hennes kritikk er et resultat av frustrasjon fra en dame i overgangsalderen, og at hun fremstår både bitter og forbanna.

«Gutta» poengterer ironien i at en dame, som selv er fagleder i et markedsføringsbyrå, offentlig distanserer seg fra en målgruppe som byråer alltid nevner det er umulig å nå ut til. 

Til kommentarene, svarer Sletten at hun aldri har betvilt deres evne til å nå ut til en yngre målgruppe som er vanskelig å nå. Hun spør seg derimot om det er rette måten å gjøre det på. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS