TikTok-profilene Sebastian Brevik og Henrik Lie Viken har brutt pengespilloven.
TikTok-profilene Sebastian Brevik og Henrik Lie Viken har brutt pengespilloven.

Lotteritilsynet fastslår at influenserne brøt loven

Sebastian Brevik og Henrik Lie Viken har drevet ulovlig markedsføring av pengespill, konkluderer Lotteritilsynet. Det bestrider influenserne. 

Publisert

Influenserne Sebastian Brevik og Henrik Lie Viken er blant Norges største TikTok-profiler. 

De har nå har fått vedtak om forbud mot ulovlig markedsføring av pengespill, skriver VG

Lotteritilsynet har gjennomført tilsyn med Schpell sine aktiviteter på nettstedet Schpell.no og Schpell sine kanaler på Twitch, Kick, YouTube, Instagram og Discord. 

Forbudsvedtaket gjelder også andre sosiale medier som benyttes i markedsføringen av pengespill, som for eksempel TikTok, opplyser tilsynet til avisen.

Begge influenserne er uenige i vedtaket.

– Brevik avviser alle påstander Lotteritilsynet setter fram i korrespondansen med Schpell og har ellers ingen kommentar til en sak han ikke er en formell del av, skriver Breviks rådgiver Pål Tømmerhol i PR-byrået Goodwill i en e-post til VG.

Dette er feil, opplyser juridisk seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes i Lotteritilsynet til avisen. 

– Vedtaket er rettet mot både Tiergarten Marketing som driver Schpell og mot Baris Entertainment AS og Viken Underholdning AS, samt eventuelle andre norske influensere som markedsfører pengespill på Schpell sine kanaler, sier Kjelsnes.

Henrik Lie Viken skriver i en Instagram-melding til VG at han stiller seg uforstående til hvorfor hans navn er nevnt, og uttrykket at han aldri har markedsført spill og kun «streamet» noen få ganger sammen med Sebastian fordi de er kompiser. 

Påstanden hans avvises av Lotteritilsynet. 

Powered by Labrador CMS