F.v. Lene Myrum Haugen og Iman Mohamed har testet ut byrålivet hos Spoon.

Lene og Iman har fått smaken på byrålivet etter praksis hos Spoon

Oppholdet har gitt mersmak: – Har gitt oss verdifull erfaring og lært oss å tilpasse oss forskjellige behov og ønsker fra kunden.

Publisert

– Jeg har stor interesse for både hvordan innhold blir til og distribueringen av dette. Derfor syns jeg Spoon har vært den perfekte praksisplassen, for her har jeg fått muligheten til lære og prøve ut begge, sier Iman Mohamed, i en pressemelding.

Hun tar en bachelor i digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania, og sammen med Lene Myrum Haugen, har begge fått prøve seg på byrålivet som praktikanter i Spoon denne vinteren.

– Spoon var førstevalget mitt fordi jeg ville lære mer av de flinke folka jeg hadde sett på TikTok-seminar, og fordi jeg ønsket å jobbe med matinnhold, sier Haugen.

Som tar en bachelor i PR og kommunikasjon på Høyskolen Kristiania.

Stor takhøyde

Gjennom praksisperioden har begge blitt involvert i flere prosjekter og fått ansvar for egne oppgaver. Mohamed har jobbet tett med kreatørene, mens Haugen har vært en del av teamet som jobber med markedsføring av mat. Begge trekker frem muligheten til å jobbe med en spennende og variert kundeportefølje som en fordel.

– Det å få jobbe med ulike prosjekter har gitt oss verdifull erfaring og lært oss å tilpasse oss forskjellige behov og ønsker fra kunden. Vi har også opplevd at det er stor takhøyde for å komme med egne ideer og initiativ, og at det er en god kultur for å dele kunnskap og erfaringer med hverandre.

Oppholdet har gitt mersmak på byrålivet. Nå oppfordrer de andre byråer og organisasjoner til å ta imot praktikanter og gi dem muligheten til å lære og utvikle seg.

– Praktikantstillinger er en verdifull måte for både arbeidsgivere og praktikanter å få ny kompetanse og erfaring. Vi har fått god veiledning og lært masse av dyktige og erfarne kolleger.

Uvurderlig innsikt

Byråleder i Spoon, Siv Tonje Solfjeld, mener byrået har hatt godt av å få inn to engasjerte og nysgjerrige praktikanter på laget.

– Det er inspirerende og lærerikt for oss i Spoon å ha med Lene og Iman som praksisstudenter. Vi blir oppdatert på hva de lærer på studiestedene og får uvurderlig innsikt i hva som er viktig for studentene når de om kort tid kanskje skal søke jobb i bransjen.

Solfjeld sier det har vært vanskelig å gi et godt tilbud til praksisstudenter de siste årene fordi de fleste av har vært mest på hjemmekontor. Det har derfor vært ekstra bra å ha studentene på plass i år.

– Jeg skulle gjerne sett at praksisperioden var enda lengre. Jeg tror både Spoon og studentene hadde fått enda større utbytte av å jobbe sammen i to-tre uker til, avslutter Solfjeld.

Powered by Labrador CMS