Nå har statsministeren bestemt seg: Aldersgrensen kommer - og den skal håndheves.

Støre vil innføre streng aldersgrense på sosiale medier

Regjeringen vil sveipe bort de yngstes tilgang til TikTok og Instagram.

Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre tar et kraftig standpunkt mot unges ubegrensede tilgang til sosiale medier som TikTok og Instagram.

I et intervju med NRK, kunngjorde Støre regjeringens plan om å innføre en streng aldersgrense for sosiale medieplattformer.

– Vi må få en aldersgrense som vi kan håndheve. Og vi er nødt til å få en strengere regulering av funksjonalitet og innhold som åpenbart er skadelig for barn, sa Støre til NRK.

Regjeringens nye plan er tredelt:

1. Innføring av en absolutt aldersgrense for sosiale medier, som skal offentliggjøres til høsten.

2. Streng håndheving av denne aldersgrensen ved bruk av elektronisk identifisering.

3. Strengere regulering av innhold rettet mot barn og unge.

Statsministeren påpeker at barna kan bli utsatt for skadelig innhold, inkludert vold og scener som normalt er forbudt å eksponere dem for.

– Vi kan ikke ha det sånn at fordi det er noe som er bra i sosiale medier, så skal vi også leve med det som helt åpenbart er skadelig, sier Støre.

Likevel møter forslaget skepsis. Datatilsynet, Forbrukerrådet, og Barneombudet har uttrykt bekymring. Seniorrådgiver Hilde Silkoset fra Barneombudet advarer om at en slik regulering kan utfordre barns rettigheter til deltakelse, ytringsfrihet, og informasjon.

Støre mener derimot at beskyttelsen av barn må prioriteres, og at utfordringene sosiale medier representerer, krever politiske løsninger.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS