Hilde Nordlund vender tilbake til NHO Reiseliv i mai, sju år etter at hun første gnag jobbet for organisasjonen.

Hilde Nordlund vender tilbake til NHO Reiseliv

Tiltrer som senior kommunikasjonsrådgiver sju år etter at hun begynte i organisasjonenes første gang.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NHO Reiseliv var min første stilling som kommunikasjonsrådgiver etter å ha jobbet flere år som journalist. Jeg hadde det veldig fint i NHO Reiseliv, og trivdes veldig godt, men på det tidspunktet var det ikke noen muligheter for videre jobb, forteller Nordlund til KOM24.

Nå har hun fått fast stilling som senior kommunikasjonsrådgiver i NHO.

– Jeg håper jeg har utviklet meg mye siden jeg sist jobbet i organisasjonen. Jeg har jo nå jobbet mer med politikk i Politiets Fellesforbund, har erfaring som flere år som prosjektleder for Arendalsuka og ledererfaring etter halvannet års vikariat som leder på kommunikasjonsavdelingen. Det blir veldig spennende å komme tilbake til en organisasjon som NHO med mer erfaring og kompetanse i sekken.

Pådriver for «I varetekt»

Hun begynte som kommunikasjonsrådgiver i NHO Reiseliv i et vikariat tilbake i 2014. Da vikariatet tok slutt i 2016 gikk hun videre til Energi Norge som webredaktør, før hun endte opp i Politiets Fellesforbund (PF). Der har hun vært webredaktør, kommunikasjonsrådgiver og i et langtidsvikariat som leder for kommunikasjon. Hun har også vært med å starte podkasten «I varetekt».

– Vi har forsøkt å servere varierte sendinger som angår alle. Det er viktig med folk som evner å fortelle en historie på en interessant måte. Denne evnen er selve krydderet i en podkastinnspilling.

– Jeg har jobbet en god del med radio, så jeg synes det var veldig gøy og spennende å få være med å lage en helt ny podkast.

Nordlund har tidligere jobbet som radioreporter for BBC Merseyside og nyhetsreporter på P4 hvor hun også var produsent og planlegger for debatt- og aktualitetsmagasinet «Sytten Tretti». Hun har også undervist i blant annet radiojournalistikk på medier og kommunikasjon ved Fyrstikkalleen skole.

– Det var jeg som hadde mest erfaring fra radio, så da PF bestemte seg for å kaste seg på podkast-bølgen, var jeg en naturlig pådriver for den satsingen.

Nervepirrende lansering

Podkasten «I varetekt» hadde sin første sending i august 2020, og har søkt etter de gode historiene fra politiet, men også for å vise fram viktigheten av politiyrket for det norske folk og politikere. Vi vil vise fram PFs medlemmer og hvilke utfordringer de møter på.

– Vi synes det var et viktig budskap å få fram. Det har gitt PF en mulighet til å for eksempel fortelle om hvorfor vi trenger flere ressurser, og selvfølgelig annen viktig tematikk.

Selv med mye radioerfaring, synes hun det var nervepirrende å skulle lansere en podkast for første gang.

– Man blir jo en fagnerd og fordi vi selv er veldig interessert i det vi gjør, vet vi ikke om det vi lager treffer folk flest. Men heldigvis fant vi raskt ut at politiet og politiyrket fenger befolkningen, og at det er en interesse i samfunnet for hva vi holder på med.

Podkasten har nå over 300 000 nedlastinger.

Sterke møter

Nordlund har brukt god tid i forkant av episoden til å prate med den medvirkende personen, og selv om hun visste godt hva de skulle prate om, har noen innspillinger vært sterkere enn andre. Særlig den første episoden, husker hun godt.

– Der møtte vi politimannen som hentet opp tre små barn fra det iskalde vannet i Tromsø.

I desember 2019 ble det slått full alarm etter at en forbipasserende fant en etterlatt barnevogn i Tromsø. En kvinne og tre barn ble dratt livløse opp av det kalde vannet. Senere døde moren og to av barna på fire og sju år. Kvinnen i 20-årene ble siktet for drap og drapsforsøk på sine døtre, men saken ble henlagt etter at den siktede kvinnen døde.

– Vi får høre hvordan dette oppdraget preget politimannen og vi blir kjent med mennesket bak uniformen. Det har vært viktig å få fram i episodene, at politifolk også bare er mennesker som deg og meg når de henger av seg uniformen.

Det har også vært viktig å ha fortellinger som folk kan kjenne seg igjen.

– Historiene vi har omtalt i podkasten er ofte historier som er gjenkjennbare. Man vet aldri når noe lignende kan ramme oss eller at vi har behov for politibetjenten vi møter. Folk har vist et engasjement for eldre historier vi kjenner godt fra mediene, og virker å være interessert i hvordan politiet har jobbet, og hvordan de har det på jobb.

Håper på mer podkast i fremtiden

Men det har vært viktig for «I varetekt» å ikke bare servere fagstoff.

– Vi har forsøkt å servere varierte sendinger som angår alle. Det er viktig med folk som evner å fortelle en historie på en interessant måte. Denne evnen er selve krydderet i en podkastinnspilling. Vi har vært innom temaer som bitcoin og kjærlighetssvindel, og prøver å ta aktuelle temaer som folk kan lære noe av.

Etter podkast-debuten har hun gjort seg opp noen meninger om hva en podkast bør inneholde.

– Jeg tror folk hører på podkast av to enkle grunner; Man vil bli underholdt eller lært noe nytt. Også tror jeg lengden på podkasten har mye å si. Vi har landet på en halvtime, og jeg tror det er en god lengde. Ofte er det den tiden folk bruker på vei til jobb, og podkast er noe folk hører på i farten.

Og podkast har definitivt gitt mersmak.

– Det har vært kjempespennende å jobbe med, og dette er absolutt noe jeg håper jeg får muligheten til igjen i fremtiden, kanskje i NHO Reiseliv.

Nordlund begynner i ny jobb 1. mai, og jobber i PF fram til dette, kun avbrutt av en utvidet påskeferie. Hun vil fortsette å spille inn episoder for «I varetekt» fram til hun slutter.

Powered by Labrador CMS