Lydstrømmetjenesten Podimo og Aschehoug inngår samarbeid, fv. Fride von Porat og Åse Ryvarden.

– Vil utforske landskapet mellom lydbok og podkast

Aschehoug inngår samarbeid med Podimo om å lage eksklusivt lydinnhold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lydstrømmetjenesten Podimo og Aschehoug kunngjør i dag et samarbeid om å lage eksklusivt lydinnhold som vil være tilgjengelig på Podimo og Fabel. Målet er å la forfatterne skrive med lydformatet i tankene, formidler de i en pressemelding.

– Sammen med Aschehougs dyktige redaktører og fantastiske forfattere skal vi utforske landskapet mellom lydbok og podkast. Vi ønsker å bringe de to formatene nærmere hverandre. Sammen med Aschehoug kan vi lage flere spennende lydkonsepter til glede for abonnentene, sier Norgessjef i Podimo Fride von Porat.

Etter Aschehougs suksess med Sjalusimannen, et lyddrama skrevet av Jo Nesbø, har det danske strømmeselskapet funnet sammen med den norske forlagsgiganten. Sammen vil de kombinere det beste fra to verdener, og ha alt fra drama og fiksjon til sterke, dokumentariske historier og andre serier fra norsk virkelighet.

– Podkastformatet har lykkes å gjøre fakta- og dokumentarsjangeren engasjerende for mange lyttere. På den andre siden er det et stort potensial i fiksjonsbaserte produksjoner der forfatterne skriver først og fremst for lyd. Sammen med forfatterne våre har Aschehoug utviklet og utgitt litteratur i snart 150 år, og vi er spent på å se hvordan vi kan bruke ekspertisen vår inn i det spennende lyduniverset som flere og flere nordmenn oppdager, sier Åse Ryvarden, direktør for Aschehoug Litteratur.

De første resultatene av avtalen mellom selskapene vil lanseres på de respektive tjenestene i etterkant av Podimos Norgeslansering på sensommeren 2021.

– Vi opplever at mange forfattere er nysgjerrige på lydformatet og har lyst til å skrive mer for lyd. Det passer bra, for vi må ha det beste innholdet for å tiltrekke oss norske lyttere. Vi er svært lykkelige og takknemlige for å gå sammen med Aschehoug på denne spennende reisen, sier von Porat i Podimo.

Powered by Labrador CMS