– Jeg motiveres av samfunnsoppdraget, og gleder meg til å være med å sikre en bærekraftig helsetjeneste gjennom digitalisering.
– Jeg motiveres av samfunnsoppdraget, og gleder meg til å være med å sikre en bærekraftig helsetjeneste gjennom digitalisering.

Chris Guldberg fra Norges Sjømatråd blir ny kommunikasjonsdirektør for Norsk helsenett

Tiltrer rollen i mars neste år.

Publisert Sist oppdatert

– At informasjonen er tilgjengelig på en sikker måte er avgjørende for pasientenes helsetjeneste, og for at helsepersonell skal få gjort sin jobb på en god måte. Ikke minst er det viktig for at private leverandører kan tilby sine tjenester for en bedre helsetjeneste. Jeg motiveres av samfunnsoppdraget, og gleder meg til å være med å sikre en bærekraftig helsetjeneste gjennom digitalisering, sier Guldberg i en pressemelding torsdag kveld.

Han tiltrer rollen som direktør for kommunikasjon og bærekraft i Norsk helsenett 1. mars, og har de siste par årene hatt tilsvarende ansvar i Norges Sjømatråd. Han har bred strategisk og operativ erfaring, både nasjonalt og internasjonalt.

Administrerende direktør i Norsk helsenett Johan Ronæs, er godt fornøyd med at Guldberg nå vil bli en del av NHN-laget.

Systematisk kommunikasjon

– Norsk helsenett har vokst kraftig, og vi har i dag blant annet ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, e-resept, kjernejournal og flere andre IKT-løsninger som bidrar til bedre helsetjenester. Vi knytter Helse-Norge sammen, og vårt formål er å sikre at helseinformasjon er tilgjengelig når den trengs, både for innbygger, helsepersonell, forskere og private leverandører. Det forutsetter at vi jobber systematisk og godt, også med kommunikasjon. Her er Guldbergs erfaring og kompetanse svært verdifull, sier han i samme meldingen.

Guldberg har lang og bred erfaring innen kommunikasjon, marked og bærekraft - områder som Norsk helsenett skal styrke fremover. Han har blant annet vært kommunikasjonssjef i Sintef og kommunikasjonsdirektør i EMGS, og han har også jobbet med kommunikasjon ved St. Olavs hospital. Han overtar stillingen etter Synnøve Farstad, som etter åtte år i toppledelsen i Norsk helsenett nå skal jobbe mer operativt med ledertrening og coaching.

– Farstad har vært svært viktig i oppbyggingen av Norsk helsenett, og satt tydelige spor. Med sin brede og allsidige bakgrunn har hun vært – og hun er en levendegjøring av den kulturen vi har og vil ha. Jeg er glad for at vi får nyte godt av erfaringene og kompetansen hennes. Norsk helsenett er i sterk utvikling og endring, og hun får en viktig rolle med å støtte lederne fremover, sier Ronæs.

Powered by Labrador CMS