Louise Fuchs har jobbet som kommunikasjonsdirektør i Oda siden 2019. For en uke siden hadde hun sin siste dag.

Louise Fuchs forlater Oda

Har jobbet med kommunikasjon siden 2019: – I sammenheng med nedskjæringer var det riktig tid for meg å finne et nytt arbeidseventyr.

Publisert

Denne måneden kom nyheten om at Oda kutter 70 årsverk, av de nær 400 ansatte i virksomhetsområdet Global Service Group. De fleste som mister jobben sitter i Norge. Og Oda-sjef Karl Munthe-Kaas fortalte til E24 at dette hovedsaklig skyldes et behov for kapital.

– Kapitalmarkedene krever at vi raskere kan vise til lønnsomhet i driften globalt. Da må vi gjøre endringer i organisasjonen som bidrar til at vi når det målet, sa Munthe-Kaas, til E24.

Riktig å finne et nytt eventyr

I 2019 begynte Louise Fuchs som kommunikasjonsdirektør i Oda. I denne rollen har hun hatt ansvar for både bærekraft og kommunikasjon – og det siste året har hun jobbet utelukkende med bærekraft.

For en uke siden hadde hun sin siste dag hos Oda.

– I sammenheng med nedskjæringer, sammenslåing av roller og endringer i Odas vekstplaner så var det riktig tid for meg å finne et nytt arbeidseventyr, forteller Fuchs til KOM24.

Fram til april i fjor het Oda Kolonial.no. Navnebyttet kom som følge av Odas satsing i utlandet, og det var POL som fikk æren av å hjelpe til med en smidig overgang.

Fuchs kommer til å savne venner i kolleger som hun har blitt kjent med de siste årene, og har foreløpig ikke noen planer om hvor ferden går videre.

– Nå skal jeg først holde flere foredrag gjennom Talerlisten.no samt jobbe med noen bærekraftsprosjekter mens jeg finner ut neste steg.

Men hun vet for sikkert at hun ønsker å jobbe videre innenfor fagfeltet.

– Jobben som endringsagent innen bærekraft har gitt mersmak og at jeg vil bruke min energi og kompetanse på å gjøre en forskjell.

Avhengig av dagens historier

Den tidligere kommunikasjonsdirektøren kommer til å heie på Oda og bærekraftsarbeidet deres videre fra sidelinjen.

– Det har vært kjempegøy og givende å bygge opp bærekraft og kommunikasjon fra start de siste fire årene. Oda er et utrolig spennende selskap med gode verdier og så mange fine folk. Jeg er glad og takknemlig for å ha vært med på en del av reisen.

Fuchs synes det har vært spennende å bruke kommunikasjonsbakgrunnen sin for å få fart på bærekraftsarbeidet.

– Jeg mener at det viktigste våpenet vi har i kampen for å speede opp utviklingen innen bærekraft er historiefortelling. Jeg tror at vår fremtid er avhengig av hvilke historier vi forteller i dag.

Powered by Labrador CMS