Senior kommunikatør og innholdsprodusent i Nordea, Tore Løchstøer Hauge og svindelekspert Ida Edholm leder podkasten «Svindelpodden».
Senior kommunikatør og innholdsprodusent i Nordea, Tore Løchstøer Hauge og svindelekspert Ida Edholm leder podkasten «Svindelpodden».

Ny Nordea-podkast avslører frekke svindelmetoder

En del av Nordeas interne podcastsatsing: – Mål om å kunne produsere mest mulig selv.

Publisert

– Vi vet at informasjon og bevisstgjøring er et veldig viktig tiltak for å forebygge svindel, sier svindelekspert i Nordea, Ida Edholm, i en melding.

1. november lanserte Nordea «Svindelpodden» – en podkast som bevisstgjør og opplyser lytterne om alle de kreative svindelmetodene som er der ute – på en underholdende og informativ måte.

Svindelpodden er en del av Nordeas interne podcastsatsing, og banken har det siste året etablert eget podkaststudio, og bygget opp en inhouse innholdsavdeling med mål om å kunne produsere mest mulig selv.

Phishing dominerer

Svindelekspert Edholm forteller at Nordea har sett en voldsom økning av svindel de siste årene. Det er særlig forskjellige former for phishing som dominerer – både på e-post, telefon og på sosiale medier.

Svindlerne utvikler seg hele tiden, og svindelforsøkene blir stadig mer avanserte. Nordea jobber derfor bredt for å forhindre svindel, og å hjelpe kunder som har blitt utsatt for svindel.

– Vi vet at informasjon og bevisstgjøring er et veldig viktig tiltak for å forebygge svindel – hvis man vet hva man kan bli utsatt for og hvordan svindlerne jobber, så kan man også avsløre svindelforsøk og unngå å bli svindlet, sier Edholm. Vi ønsket derfor å lage en podkast om svindel hvor man kan lære mer om ulike temaer innenfor svindel.

Lytt deg ut av fella

Temaer i podkasten er blant annet kjærlighetssvindel, investeringssvindel, phishing og svindel på sosiale medier.

– I tillegg har vi laget en egen episode rundt svindel på nett og en episode hvor vi snakker om hvem svindlerne er. Det handler om bevisstgjøring av lytterne så færrest mulig skal gå i fella selv.

Tore Løchstøer Hauge fra kommunikasjonsavdelingen er med som programleder sammen med svindelekspert Edholm. Løchstøer Hauge kom tidligere i år til Nordea fra Monster hvor han har jobbet som regissør og redaktør. Han står blant annet bak TV-programmer som «Luksusfellen» og «I lomma på Silje», og podkasten «Pengene» på PodMe.

Svindelpodden distribueres av Bauer Media.

Powered by Labrador CMS