Merete Mandt Larsen har jobbet i Mediebyråforeningen siden 2016. Til høsten blir hun hodejeger.

– Jeg tror at det vil bli viktig å utfordre oppdragsgiver til å tenke bredere når man skal ansette

Dette vil Merete Mandt Larsen ha et fokus på når hun begynner som hodejeger til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag formiddag ble det kjent at daglig leder i Mediebyråforeningen, Merete Mandt Larsen slutter i jobben til fordel for ny jobb som rådgiver og hodejeger i Raadgiverhuset Rekruttering.

Kombransjen som hovedområde

– Hvorfor ville du ha denne jobben?

– Jeg har vel tenkt at på et eller annet tidspunkt må man se fremover, det gjelder alle. Det viktig å være foroverlent og se på de mulighetene som ligger foran en. Denne muligheten er aktuell og spennende for meg, nettopp fordi man i min alder og med det nettverket og den erfaring jeg har, vil rekruttering være et naturlig fagområde å gå inn i. Det er mye som har skjedd i bransjen den siste tiden, og mye av min erfaring er dagsaktuell med tanke på hva markedet er ute etter nå, sier Mandt Larsen til KOM24.

– Vil du ha et spesielt ansvar for å rekruttere stillinger innenfor medie- og kommunikasjonsbransjen?

– I utgangspunktet er det naturlig å tenke at medie- og kommunikasjonsbransjen blir mitt hovedområde, men vi tar en ting om gangen, sier hun.

Hun sier at selve rekruttering som et fagområde er spennende.

– Det er mye snakk om mangfold og viktigheten av se på en organisasjon med nye øyne, særlig med tanke på verdier og hva en bedrift skal stå for. Rekrutteringsbransjen har en vei å gå og være med å trekke i den retningen, mener hun.

I tillegg legger hun vekt på hva det er som har skjedd i kraft av pandemien, hvordan det har blitt naturlig å ha hjemmekontor og hvordan en bruker Teams, Skype og lignende verktøy som en måte å kommunisere på, og ikke minst hva slags type ledere man kan trenge i fremtiden.

– Det gjør noe med hvordan man skal organisere seg og hva slags mennesker som blir viktig å rekruttere. Kanskje man trenger mennesker som er mer selvgående og strukturerte, eller som har en annen type egenskaper enn det man har sett etter frem til nå.

– Opp og frem

– Jeg gleder meg til å være ute mer blant mennesker, det har jeg også likt i jobben jeg har hatt i Mediebyråforeningen. Men mest av alt gleder jeg meg til å være med å bringe mennesker opp og frem og sørge samtidig for at oppdragsgivere får gode folk som bringer dem suksess.

– Jeg tror at det vil bli viktig å utfordre også oppdragsgiver til tenke bredere når man skal ansette og tørre utfordre seg selv. Mangfold kommer inn som viktig del av dette. Nå har jeg ikke mye erfaring som rekrutterer, så jeg skal være litt forsiktig med hva jeg sier, men jeg tror mangfold vil bli et område det er viktig å ta tak i og posisjonere seg med.

Hun opplyser at rekrutteringsprosessen til ny daglig leder i Mediebyåforeningen enda ikke er i gang, men at det er aktuelt å begynne med etterhvert som hennes avgang nå er kjent.

Mandt Larsen tiltrer sin nye stilling som rådgiver og hodejeger den 1 september.

Powered by Labrador CMS