Det er dessverre ikke noe nytt at arbeidsgivere ikke tar seg bryet med å gi tilbakemelding til jobbsøkere. Det er ille nok i seg selv.

MENINGER:

Spør du meg, er det vår fordømte plikt

«Jeg slår et slag for at vi gir ungdommene våre et bedre førsteinntrykk av arbeidslivet! De fortjener en god tilbakemelding like mye som oss voksne!», skriver Kari Anne Susegg Kvarving.

Publisert

Ta ungdommene på alvor.

De siste månedene har 15-åringen min søkt på fem stillinger. Bare én av arbeidsgiverne - McDonald's (takk til dere!!), har tatt seg bryet med å svare. Det gjør meg så forbanna!

Total mangel på folkeskikk

Det er dessverre ikke noe nytt at arbeidsgivere ikke tar seg bryet med å gi tilbakemelding til jobbsøkere. Det er ille nok i seg selv.

Jeg kunne skrevet side opp og side ned om hva det gjør med omdømmet til en bedrift at de ikke prioriterer å bruke så mye som fem minutter på å sende en hyggelig e-post til de som ikke ble ansatt.

Ikke bare er det respektløst overfor de som har brukt både tid og krefter på å skrive og sende en søknad, men det er også total mangel på folkeskikk.

Ekstra provoserende syns jeg det er når det er snakk om ungdommer som søker på sin første jobb. 15-åringen min har i alle fall fått et dårlig første møte med arbeidslivet.

Bedre ble det ikke da han oppdaget at den ene jobben han har søkt på er lyst ut på nytt, uten at han har fått så mye som en bekreftelse på at e-posten hans er mottatt. Det blir ikke den butikken vi tar helgehandelen i, for å si det sånn.

Vår fordømte plikt

Det å gi tilbakemelding til jobbsøkere burde være en like naturlig del av ansettelsesprosessen som det å skrive en god utlysningstekst.

Dessverre ser det ut til at altfor mange er fornøyd med sin egen innsats når de har fått ansatt noen. Det er mildt sagt korttenk.

Jo flere som opplever å aldri få svar fra bedriften de har søkt jobb hos, desto flere er det som kan snakke høyt om det. Det er både en dårlig rekrutteringsstrategi og dårlig omdømmebygging.

Spør du meg, er det vår fordømte plikt å sende en hyggelig e-post til de som ikke fikk jobben.

Dårlig inntrykk

Om det ikke gjør skuffelsen over å ikke ha nådd opp mindre, så gjør den i alle fall opplevelsen bedre. Det gjelder naturlig nok søkere i alle aldre - også 15-åringer som kanskje ikke er kvalifisert for jobben, men som har lagt ned mye energi i å skrive sin første søknad og sette opp sin første CV.

Nå sitter 15-åringen min igjen med et inntrykk av at det er sånn han kan vente seg å bli behandlet når han søker jobber (og det er det jo også til en viss grad, men det fins heldigvis mange hederlige unntak).

Jeg slår et slag for at vi gir ungdommene våre et bedre førsteinntrykk av arbeidslivet! De fortjener en god tilbakemelding like mye som oss voksne!

———————————————-

Deler av meningsinnlegget ble først publisert på LinkedIn.

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS