– For meg oppleves det som et utspekulert spill da Hulsker valgte å ikke fortelle hva han unnskyldte seg for, sier Nastaran Kowkabi om unnskyldningen VGTV-profilen, Bernt Hulsker kom med i etterkant av hendelsen ved et utested i Oslo i mars.
– For meg oppleves det som et utspekulert spill da Hulsker valgte å ikke fortelle hva han unnskyldte seg for, sier Nastaran Kowkabi om unnskyldningen VGTV-profilen, Bernt Hulsker kom med i etterkant av hendelsen ved et utested i Oslo i mars.

Reagerer på sympati for Bernt Hulskers unnskyldning i sosiale medier

– Når du sier unnskyld skal du også anerkjenne hva du har gjort - det er ingen anerkjennelse i unnskyldningen som ble publisert på Instagram, sier Nastaran Kowkabi.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 9. mars hadde VGTV et koronautsatt julebord. Fredag 25. mars skrev VG at Bernt Hulsker var sykemeldt og ville ta en pause på ubestemt tid.

Tirsdag 12. april beklaget Hulsker selv på sin egen Instragram-konto at han hadde oppført seg dårlig på en jobbfest.

«Dette er vanskelig for meg å si, men det betyr kanskje at det er desto viktigere å gjøre det. Noen vil sikkert hevde at jeg burde ha vært åpen om dette fra dag én. Og dere har helt rett. Men jeg har vært redd, og kanskje litt feig.

For litt siden var jeg på en jobbfest der jeg drakk altfor mye og oppførte meg som en idot», er noe av det Hulsker skrev på Instagram.

Torsdag 21. april sto dørvakten Jwan Rasho (24) fram i TV 2 og fortalte hva som skjedde natt til torsdag 10. mars.

Dørvakten på utestedet Syng Mer kunne fortelle til TV 2 at hele VG-gjengen ble kastet ut fra utestedet og at Hulsker hadde oppført seg uakseptabelt. VGTV-profilen skal blant annet ha vist en nazihilsen, utvist uønsket seksuell atferd mot flere kvinnelige gjester og kalt dørvakt Rasho for en «jævla neger», da han ble bedt om å forlate lokalet.

Et utspekulert spill

I skrivende stund har innlegget til Hulsker snart passert 21 000 likes på Instagram-innlegget han postet, tirsdag 12. april.

Skal man få si og gjøre hva man vil, for så å få tusenvis at støtteerklæringer bare man sier unnskyld?, spør samfunnsdebattant og kommunikatør Nastaran Kowkabi i et Facebook-innlegg fredag.

Hun reagerer på at flere har vist sympati for unnskyldningen, som ikke fortalte hva han unnskyldte.

– For meg oppleves det som et utspekulert spill da Hulsker valgte å ikke fortelle hva han unnskyldte seg for. Han fikk sympati og kjærlighet fordi han fremsto som en angrende synder, uten at noen visste hva som hadde skjedd. Når du sier unnskyld skal du også anerkjenne hva du har gjort - det er ingen anerkjennelse i unnskyldningen som ble publisert på Instagram, sier Kowkabi til KOM24.

Hun trekker frem at hendelsesforløpet i saken der det fremkommer at VGTV-profilen ble kastet ut, og deretter snek seg inn igjen på utestedet.

– Og det var ikke før hans handlinger fikk konsekvenser for resten av kollegene i VGTV at Hulsker beklaget til vakten. Denne historien er dessverre ikke unik, og slike holdninger må slås hardt ned på.

Kowkabi mener ved å velge å unnskylde og tilgi Hulsker, noe hun mener vi som utenforstående i utgangspunktet ikke har noe grunnlag for å gjøre, så støtter vi også opp under holdningene som ble fremvist denne kvelden.

– Det er viktig å ta et tydelig standpunkt og avstand fra slike holdninger, for i 2022 holder det faktisk ikke å ikke være rasist. Du må være anti-rasist - og for å være en anti-rasist er det blant annet viktig å ta et standpunkt og heve stemmen eller si når ting ikke er greit, og dette er ikke greit.

– Ugreit

Høyskolelærer for institutt for kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, Runar Kristiansen, er av samme oppfattelse som Kowkabi.

– Jeg synes det er dårlig taktikk hvis man legger seg flat og beklager, uten å fortelle hva man faktisk beklager, sier Kristiansen til KOM24.

Høyskolelærer for institutt for kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, Runar Kristiansen.
Høyskolelærer for institutt for kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, Runar Kristiansen.

Han er klar på at dette er en mediestrategi som kun brukes for å fjerne brodden av noe man vet kommer.

– Strategien brukes ofte for å ta eierskap til saken på forhånd, før selve beklagelsen. Men jeg synes ikke noe om denne taktikken. Nå er ikke jeg en medierådgiver, og kommer heller aldri til å bli det, men jeg synes denne taktikken er dårlig, og rett og slett ugrei. Skal man beklage, ja da må man fortelle hvorfor man beklager.

Kristiansen opplyser at dette er en taktikk som ofte brukes i utlandet eller i politikken.

– Selve mediestrategien minner om Tajik-saken, som også ble veldig ugrei. Nå vet ikke jeg hva slags medierådgiving Bernt Hulsker har mottatt, men jeg vil tro at det profesjonelle som har vært involvert.

Høyskolelæreren tror i hvert fall ikke Hulsker tjente noe omdømmemessig ved å beklage seg uten selve årsaken til beklagelsen.

– Det var vel ikke så overraskende at mediene ville ta tak i hendelsen, og da ville han vært bedre stilt ved å legge kortene på bordet fra starten av. Det er i hvert fall min mening om saken.

Bernt Hulskers manager i Max Social, Vilde Kristine Darvik er forlagt saken og sier hun ikke kan kommentere interne forhold i VGTV, og at Hulsker beklaget seg til Syng allerede morgenen etter hendelsen. Det skriver hun i en e-post til KOM24 mandag.

Det har så langt ikke lykkes KOM24 å få en kommentar fra Administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad.

Powered by Labrador CMS