Meta gir opp kampen mot Slack og Microsoft Teams og legger ned Workplace.
Datatilsynet har uttalt de har mulighet til å stoppe Meta hvis praksisen viser seg å være ulovlig. Forbrukerrådet anbefaler samtidig at alle til selv å takke nei innen fristen.

Forbrukerrådet klager inn Metas bruk av personlig innhold til KI-trening

Meta har varslet at de vil benytte brukernes informasjon til å trene kunstig intelligens (KI). Det reagerer Forbrukerrådet på.

Publisert

Brukere av Facebook og Instagram har den siste tiden mottatt varsel fra Meta om at selskapet fra 26. juni vil bruke bilder, innlegg og annen informasjon fra brukerne til å trene egne KI-modeller.

Hvis du ikke ønsker å være en del av selskapets treningsdata, må du søke selskapet om å slippe. Denne prosessen er bevisst gjort vanskelig gjennom manipulerende designgrep og uklar informasjon.

Forbrukerrådet mener dette er et klart brudd på personopplysningsloven og kravene til hvordan personopplysninger skal behandles, og klager nå inn Meta til Datatilsynet.

– Meta mangler lovlig grunnlag til å behandle brukernes personopplysninger til å trene opp KI-modeller. At selskapet i tillegg med overlegg har gjort det vanskelig å takke nei er også etter vår mening klart i strid med kravene i loven, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet i en pressemelding.

– Vi ber nå Datatilsynet vurdere lovligheten ved Metas praksis og sikre at selskapet opptrer i tråd med lovpålagte krav. Dette haster, da det ikke er noen vei tilbake når selskapet først har begynt å trene modellene på brukernes innhold.

Datatilsynet har uttalt de har mulighet til å stoppe Meta hvis praksisen viser seg å være ulovlig. Forbrukerrådet anbefaler samtidig at alle til selv å takke nei innen fristen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS