Svein Inge Leirgulen, kommunikasjonsdirektør i Tekna og styreleder i Kommunikasjonsforeningen.

– Facebook spytter oss i ansiktet

Styreleder i Kommunikasjonsforeningen mener Meta er i ferd med å rive ned tilliten til Facebook som kommunikasjons­plattform.

Publisert

Styreleder i Kommunikasjonsforeningen, Svein Inge Leirgulen, reagerer sterkt på Metas planer om å trene sine datamodeller for kunstig intelligens på bedrifter og brukeres innhold fra Facebook og Instagram. 

Dette kommer frem i en sak publisert av NRKbeta.

Ifølge Leirgulen har Meta opptrådt arrogant ved å ikke involvere brukerne og kundene i denne prosessen. 

– Facebook oppfører seg arrogant overfor brukerne og oss som kjøper tjenestene. De har ikke spurt oss om hva vi synes, og de er ikke tilgjengelige for dialog om det nye kravet de stiller. Det er arrogant, uttalte han til teknologibloggen

Leirgulen mener at Meta har vist liten interesse for å overholde norske og europeiske personvernlover, og at selskapet tøyer grensene for hva som er etisk riktig.

– Facebook spytter oss i ansiktet. Meta er i ferd med å rive ned tilliten til Facebook som kommunikasjonsplattform, sa han.

Etter press fra europeiske datatilsyn har Meta nå satt initiativet om å trene KI-modellene på brukernes innhold på vent. 

Leirgulen mener at dette gir bransjen tid til å vurdere hvordan de skal reagere, og at man bør diskutere tiltak som å stanse annonsering på plattformene, oppfordre følgere til å protestere og slette kontoer.

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er også kritisk til Metas planer om å bruke mediebedriftenes innhold uten avtale, og sier de vil ta en beslutning om videre håndtering i neste uke.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS