TRY bruker podkast som et innovativt format sammen med Forsvarsdepartementet, for å kommunisere den nylig lanserte langtidsplanen for forsvarssektoren.

TRY med ny podkast for Forsvarsdepartementet

Dette er andre gang på kort tid at lydformatet tas i bruk for å formidle større statlige dokumenter. Den første var forsvarskommisjonen.

Publisert

Nylig lanserte regjeringen ny langtidsplan for forsvarssektoren om å bruke totalt 1624 milliarder kroner på forsvaret av Norge de neste 12 årene, en økning på 600 milliarder.

Proposisjon 87 ble også den første i historien som ble lansert som podkast, med samtlige statsråder på innleserlisten.

TRY har lenge eksperiment med ulike måter å tilgjenliggjøre rapporter og lignende materiell på. 

– Så da vi fikk muligheten til å pitche inn på denne jobben, var vi raske med å presentere en helhetlig og god løsning for Forsvarsdepartementet, sier rådgiver i TRY Råd, Fredrik Tandberg, i en pressemelding.

Podkasten, som i tillegg til statsministeren og statsrådene er lest inn av voice over-artisten Lars Sundsbø, har allerede over 5000 strømminger. 

Da Forsvarskommisjonen lanserte sin NOU ble det også benyttet podkast. 

Den 25 timer lange podkasten er strømmet over 41 000 ganger. 

– En stor og reel bekymring hos kommisjonsmedlemmene var at det viktige arbeidet som legges ned for å lage en norsk offentlig utredning (NOU), skulle ende i skuffen hos byråkratene og noen få spesielt interesserte. Derfor kom vi opp med podkast, sier Tandberg, som var kommunikasjonsansvarlig i forsvarskommisjonen før han startet i TRY Råd. 

Han mener flere aktører burde utforske mulighetene som ligger i lyd som format.

– Det er et stort og uutnyttet potensial i dette formatet. Jeg har stor tro på at lydformatet kunne økt rekkevidden på offentlige rapporter, som stortingsmeldinger, NOUer og proposisjoner. Mange flere har tid til å høre litt eller alt. Da blir debatten og utgangspunktet for den bedre og mer velinformert.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS