Hanne-Lene Dahlgren og ektemannen Andres feiret ti års bryluppsdag på Mauritius. Dette er første gang på mange år at hun tok seg fri fra sosiale medier og e-post.

Hanne-Lene logget av en uke: – Burde gjøre det oftere

Da hun og ektemannen feiret ti års bryllupsdag, tok hun seg fri fra sosiale medier og e-post i en uke. Turen gikk til Mauritius, men influenseren innrømmer at hun føler på flyskam: – Det er litt bitter sweet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 2. juni la influenser, gründer og vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren ut en video på sin Instagram-konto om at hun skulle logge av sosiale medier og e-post i en hel uke. Dette i forbindelse med at hun og mannen skulle feire ti års bryllupsdag.

– Det var deilig, og jeg skjønner at jeg burde gjøre det oftere, sier Dahlgren til KOM24.

Føler et ansvar

Hun har alltid brukt sosiale medier, men brukertiden fikk for alvor fart på seg da hun i 2019 sa opp jobben som analytiker i Google for å jobbe som «vegetar-fluenser» på fulltid. For første gang siden hun begynte for seg selv har hun «slått» helt av.

På Mauritius fikk Dahlgren svømt med kjempeskilpadder i korallrev.

– I snart fire år har jeg vært pålogget og jobbet hver dag, hver helg og hver ferie. Når man jobber med sosiale medier jobber man også med kundeservice og man føler et ansvar for at alle skal få svar når de lurer på noe, og at man må legge ut daglig inspirasjon.

Dahlgren la ut en video om at hun logget av på vei til feriestedet.

– Vi hadde fem fantastiske dager på Mauritius. Videoen var kun ment for å informere mine følgere at jeg ble borte en uke, men videoen har endt opp med å bli min mest sette reels. Så det er tydelig at dette traff bredere enn bare mine følgere, noe jeg også merket på alle tilbakemeldingene jeg fikk, som har vært utelukkende positive. Dette er nok en situasjon mange kjenner seg igjen i.

– Deilig å logge av

Dahlgren har utdanning innen kommunikasjon og entreprenørskap og er lidenskapelig opptatt av å senke kjøttforbruket i Norge. Hun har satt seg et mål om å minske forbruket med minst 30 prosent innen 2025. Hun har gitt ut flere kokebøker, kan alle seg Vixen-vinner og ble kåret til årets formidler under Matprisen. Hun står bak fellesskapet «vegetarentusiast» som består av Instagram-kontoen @hannelenesvegetar, gruppen vegetarentusiaster på Facebook og nettstedet vegetarentusiast.no.

I 2022 lanserte hun sammen med medgründer Nikolai Mathisen, influenserbyrået Team Tomorrow. Et byrå som jobber med bærekraft i fokus. I mai ble det kjent at hun inngikk et samarbeid med Meny, og sammen skal de inspirere kundene til grønne oppskrifter og gjøre det enkelte med en klimavennlig hverdag.

På vei til Mauritius ble hun og ektemannen enige om at hun fikk lov til å filme, men ikke legge ut noen poster.

– Jeg har filmet og tatt bilder, mest av maten jeg spiste. Og normalt sett ville jeg delt dette med følgerne mine, men det var deilig å logge av og det er nok noe jeg burde gjort oftere. Jeg har undervurdert viktigheten av å gi meg selv en pause i ny og ne, og overvurdert viktigheten av meg selv. Jeg har fått mange støttende meldinger av folk som heier på meg og sier det er viktig å slå av innimellom.

Men det har klødd i fingrene.

– Og det er vel kanskje noe av læringen. Jeg er så vant til det, så jeg kjenner på et umiddelbart delingsbehov. Ikke for å vise hva jeg gjør, men fordi hver eneste måltidssituasjon er en mulighet til å vise at grønn mat også kan være digg. Men lar man det gå noen timer finner man ut at det kanskje ikke var så viktig å poste likevel, og derfor bør ta seg litt fri.

Uvant å starte opp igjen

Selv med gode kolleger og samarbeidspartnere, er det ikke bare bare å begynne igjen etter en ferie.

– Jeg er vant til å ha mange baller i lufta, og har blitt god til å sjonglere dem. Men jeg er ikke vant til å komme tilbake igjen å kaste alle opp på samme tid. Det må jeg innrømme at var litt vanskelig de første dagene, og det var en helt ny opplevelse for meg. Men jeg trives med å ha mange prosjekter jeg jobber med parallelt, og heldigvis har jeg veldig gode kolleger som har tatt unna for meg mens jeg har vært borte.

Nå venter en travel sommer og ny inspirasjon fra Karibia.

– Jeg var på et kokkekurs på Mauritius, så noe inspirasjon har jeg tatt med meg hjem, så det kan jo være at det blir noen retter inspirert av reisen. Også er Team Tomorrow i oppbyggingsfasen, så det er alltid noe å gjøre. Det blir noe lavere aktivitet i sommer, men helt ferie blir det ikke. Men jeg har absolutt lært noe av å være avlogget og ser fordelen av å fylle på med litt energi, selv om jeg også får det av å jobbe og inspirere andre.

Powered by Labrador CMS