Trigger herjet under årets Sabre Awards. Nå ligger de godt an med en rekke nominasjoner i det som defineres som EM i PR.
Trigger herjet under årets Sabre Awards. Nå ligger de godt an med en rekke nominasjoner i det som defineres som EM i PR.

44 norske nominasjoner i «EM i PR»

Shortlistene for European Excellence Awards ble sluppet torsdag kveld. Det er 44 norske vinnersjanser på listene.

Publisert Sist oppdatert

Mens det i 2021 «bare» var fire norske byrå som sikret seg til sammen 20 nominasjoner er det i år minst åtte byrå og til sammen 44 nominasjoner i European Excellence Awards.

Det ble klart torsdag kveld da shortlistene ble klare.

Trigger er involvert i tolv nominasjoner, blant dem årets byrå. Dermed topper byrået listen foran MSLGroup Germany som har 11 jobber i finalen.

– Dette er helt vilt!! Vi har hatt et vanvittig sterkt år, men at vi skulle klare å toppe det med å slå vår egen “rekord” i antall jobber på shortlist i Excellence Awards gjør oss rett og slett litt satt ut her sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger og legger til;

– Dette er arbeider som spenner over de aller fleste områder innenfor kommunikasjonsfaget. Det er en fantastisk bekreftelse på at vi i Trigger kan tilby solid faglig bredde, og at vi har en metodikk som skaper svært gode resultater for kundene våre, sier Kristoffersen.

Blant jobbene de er nominert til er en jobb for KIWI, som har sanket hele fem nominasjoner.

KIWI gjennomførte i slutten av 2021 en landsomfattende undersøkelse for å kartlegge om unge kvinner har opplevd ubehagelige situasjoner som følge av mangel på tilgang til bind og tamponger på skolen.

Resultatet overrasket. Hele 77 prosent av jenter mellom 16-24 år svarte at de har opplevd ubehagelige situasjoner og flere gruer seg til å gå på skolen når de har mensen.

KIWI lanserte Skolekravet. Et krav til myndighetene om gratis bind og tamponger på norske skoler.

TRY på sin side er involvert i åtte jobber.

– Dette er ikke en konkurranse vi har tradisjon for å delta i, men at TRY-huset i har shortlistet i åtte kategorier i det som blir omtalt som EM i PR er vi veldig stolte av. Gode kreative jobber som også gir gode resultater for kundene våre er det vi jobber for hver dag, sier Sindre Beyer i TRY Råd til KOM24.

Geelmuyden Kiese, Nucleus, Hyper, PR-Operatørene, Spoon, POL og JCP Prad er også blant de nominerte.

– Vi er veldig glade for nominasjonene i årets European Excellence Awards – og spesielt gøy er det at vår kampanje for Trygg Trafikk får hele fire nominasjoner. Dette er en fantastisk annerkjennelse av arbeidet som er lagt ned i både innsikt, konsept og utførelse. Samtidig er det veldig gøy å se at norske byråer igjen er sterkt representert i denne konkurransen. Det er det gøy å være en del av!, sier byråleder i Nucleus, Anette Jamtvedt.

European Excellence Awards får hvert år inn flere tusen nominasjoner som blir vurdert av de fremste kommunikasjonsekspertene i Europa. Det er en av to store PR-priser i Europa, som er best kjent som PR-bransjens eget Europamesterskap.

Årets prisutdeling er 9. desember og er digital.

Powered by Labrador CMS