– Jeg mener han er den beste kommunikatøren vi har i Norge, sier Zynks leder Guri Størvold

– Jeg er imponert over Nakstads evne til å kommunisere, men en annen mann imponerer meg mer

Daglig leder i Zynk deler sine tanker om fremtidens kommunikasjonsutfordringer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

I dag kan du bli litt bedre kjent med daglig leder og partner i Zynk, Guri Størvold.

Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

– Jeg er daglig leder og partner i Zynk. Jeg har kunder jeg rådgir og jeg leder byrået sammen med fem andre partnerne.

Hva liker du best med jobben din?

– At jeg kommer tett på kunder og problemstillinger som er både spennende og ikke minst viktige for samfunn og næringsliv. Vi får jobbe med ledere i krevende situasjoner og være med å løse vanskelige oppgaver. De dagene kundene lykkes sammen med våre team– da har jeg det aller best. Jeg blir også veldig glad når jeg ser at våre rådgivere trives på jobben og utvikler seg med spennende oppgaver.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

– Jeg har innsett at jeg nok er en ekte ekstrovert og liker best å jobbe tett med andre – enten kundene eller kolleger. Jeg trives ikke godt med å jobbe alene med oppgaver over lang tid. Jeg lengter tilbake til kontoret til spennende diskusjoner over kaffemaskinen og møter med energi og skriving på tavlen.

Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

– Da jeg var ung ville jeg bli forfatter eller journalist – og som 14-åring begynte jeg i politikken. Så at kommunikasjon er både spennende og gir innflytelse, har jeg vel alltid tenkt.

Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

– Flere av samarbeidspartnerne våre imponerer og inspirerer meg – både Marte Ramborg og Siv Tonje Solfjeld i Spoon og Bente Kvam Kristoffersen i Trigger er rause ledere som skaper resultater sammen med flinke folk.

Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

– Alle er imponert over Espen Nakstads evne til å kommunisere klart og tydelig til befolkningen – så der står en hel nasjon og klapper. Men min absolutte favoritt er kong Harald – jeg mener han er den beste kommunikatøren vi har i Norge. Han skaper trygghet, glede og samhold ved å kommunisere enkelt, direkte og med humor. For eksempel har han i nyttårstalene sine håndtert vanskelige tema som selvmord, jordskredkatastrofe og koronakrisen på en varm og klok måte.

Hva er god kommunikasjon?

– Kommunikasjon som skaper endring er god kommunikasjon. Det mange gjør feil er å være for opptatt av seg selv og ikke se sin sak inn i en samfunnsmessig kontekst. Mange blir for nærsynte: virksomheter vil gjerne ha mer støtte eller bedre rammebetingelser, men glemmer å kommunisere at dette vil bidra til å løse større samfunnsmessige utfordringer – som å løse klimakrisen eller skape fremtidens arbeidsplasser.

Hva mener du er den største utfordringen for din bransje fremover?

– Å ta i bruk stordata, AI og annen teknologi for å gi bedre analyser og gjøre kommunikasjon mer effektivt og målrettet. Kommunikasjonsrådgivning kan ikke lenger kun basere seg på subjektive omdømmevurderinger og magefølelse hos konsulenten. Vi må bruke bl.a. stordata til analyser og vi må ha bedre måling av effekt av kommunikasjonen.

Les flere «MinJobb» her.

Powered by Labrador CMS