BUFDir og Atyp har sikret seg mye heder for jobben de har gjort sammen. Her fra Gullblyanten, men i kveld stakk de og av med flere gull ho Medieforum.
BUFDir og Atyp har sikret seg mye heder for jobben de har gjort sammen. Her fra Gullblyanten, men i kveld stakk de og av med flere gull ho Medieforum.

Bufdir og Atyp ble de store vinnerene på årets Mediaforum

Sikret seg to av fire gull. Se alle vinnerene i denne saken!

Publisert

Torsdag kveld var det klart for utdelingen av årets Mediepriser i Mediaforum.

Formålet er å hylle de beste mediejobbene som er gjort i året som har gått.

De beste jobbene skal ikke bare hylles, de skal også bidra til læring og inspirasjon.

Kort oppsummert kan man si at mediestrategi handler om den beste strategien, mediekreativitet handler om gode og innovative medieideer, mediekampanje handler om best bruk av mediemixen på tvers av kanalene og den nye kategorien Medieeffekt skal dokumentere effekten av investeringer.

Årets mediekampanje

Først ute var klassen for årets Mediekampanje, som gikk til Tufte Wear og TV 2 for «Tufte: Fra utfordrer til storbonde».

Juryen skriver i sin begrunnelse at gullet går til et case der innsendte mediekanal virkelig har brettet opp ermene, tatt på seg arbeidstøyet, funnet frem verktøyene og lett med lys og lykt i eget hus for å utnytte alle eksisterende muligheter samt skapt nye – da med ett enkelt mål for øyet nemlig å skape så gode resultater for kunden som overhodet mulig.

I denne klassen fikk Storebrand forsikring, Per Høj og Clear Channel «Storebrand Skadedyrkontroll på OSL sølv mens VG-Lista x Helsedirektoratet: Slik tok vi de unge på alvor fikk diplom. Det er Schibsted Marketing Services som står bak det.

Medieeffekt

I klassen Medieeffekt var det dagligvarekjeden Extra som stakk av med gullet.

Juryen sier at gullet går til et imponerende case som viste at man kan ta andeler selv om man ikke har de største musklene i et tøft marked. De mener at caset er usedvanlig helhetlig; fra innsikt og strategi, til konseptutvikling og uttak i alle kanaler. Det er en tydelig rød tråd fra konsept til bevis og trafikk til butikk.

Det var We Are Live og PHD som stod for jobben.

Coop Prix og caset «Mens Club» fikk sølv mens Obs! Bygg og deres fullintegrerte programsponsorat i Folle & Almaas fikk bronse. Her var det PHD som stod bak begge kampanjene.

Diplomet gikk til Strim for Kraftig vekst med rett kombinasjon av mental og fysisk tilgjengelighet og Extra for Hva skal vi ha til middag. Her var det henholdsvis RED Dentsu X og We Are Live og PHD som stod for jobben.

Mediekreativitet

Den tredje kategorien det ble delt ut pris i var i Mediekreativitet.

Der var det BufDir og Atyp som ble årets gullvinner med caset «Tusen Spørsmål til de Tusen Hjem».

Juryen skriver at det er sjelden man opplever at et case så til de grader treffer på kriteriene i kategorien og at man har klart å skape lokalt engasjement over hele landet ved hjelp av utradisjonelle grep, og minst tusenvis av uventede og fortjente medieflater.

Sølv gikk til Fontenehuset og Anorak for caset «Hvordan Fontenehus forvandlet byen til Tusenvis av Adshels» mens bronse gikk til Storebrand Forsikring og Per Høj for caset «Veggedyrkontroll».

Mediestrategi

Den siste store kategorien er Mediestrategi.

Også her var det BufDir og Atyp som ble gullvinner med caset «Tusen Spørsmål til de Tusen Hjem».

Juryen sier i sin begrunnelse at mediestrategien for spredningen av budskapene er smart og nytenkende.

Det å plassere dem familiesituasjoner hvor samtalene kunne finne sted, ikke bare gjennom betalt bred kommunikasjon og kontekstuell annonsering, men også via etableringen av samarbeidene for å få plassert budskapene på andres flater som juicekartonger eller pizzaesker er et forbilledlig eksempel på god innsikt, kreativ utvikling, planlegging og gjennomføring som gir resultater utover det forventede.

Sølv gikk til McDonald's for caset. Ikonisk emballasje = ikonisk søppel: McDonald's viser seg fra sin styggeste side. Det er det OMD og Nord DDB og Wergeland Apenes som står bak. Bronsen får DNB for Økonomisk DNA.

Det ble delt ut tre diplom i denne kategorien. De gikk til Strim for Kraftig vekst med rett kombinasjon av mental og fysisk tilgjengelighet, GRYR/Tine for GRYR relansering og Easee med Elektrisk relevans.

Powered by Labrador CMS